Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pohni obrazem! Studenti budou již po sedmnácté soutěžit na festivalu krátkých filmů

Fakulta informatiky Masarykovy univerzity pořádá 17. května již sedmnáctý ročník filmového festivalu, zaměřeného na všechny milovníky krátkých filmů. Téma letošního festivalu je: „Pohni obrazem”. K vidění budou ty nejlepší filmy z produkce studentů Masarykovy univerzity. Vstup na festival je zdarma.

Filmový festival Fakulty informatiky Masarykovy univerzity je soutěžní přehlídkou snímků z produkce studentů MU, především pak těch, kteří mají zapsané předměty zaměřené na vyjádření se filmovou řečí. Studenti se v těchto předmětech učí kompletní produkci audiovizuálních snímků.

V malých týmech prochází od námětů přes literární a technické scénáře, produkci, střih, postprodukci a vyzkouší si při tom práci scénáristů, režisérů, kameramanů, zvukařů, produkčních, střihačů, herců a dalších. V rukou studentů je také kompletně celá produkce festivalu. Studenti mají kromě komunikace s médii mají na starost také grafické pojetí propagačních materiálů, přípravu doprovodných videí nebo správu festivalového webu.

Sedmnáctý ročník festivalu bude hostiti Univerzitní kino Scala a také Fakulta informatiky samotná. Pro návštěvníky tak budou připraveny promítací sály o celkové kapacitě přes tisíc míst, v jednom ze sálu budou promítány anglické titulky. Promítané snímky zastoupí hned několik filmových žánrů a využijí různých technických přístupů. Nejlepší snímky pak budou oceněny odbornou porotou a hlasováním diváků.

Pokud jste fanoušky krátkých filmů, tak neváhejte a přijďte podpořit mladé filmaře 17. května na Fakultu informatiky Masarykovy univerzity a do Univerzitního kina Scala. Více informací a kompletní program najdete na festivalových stránlách

Tisková zpráva

Štítky festival, krátký film, Masarykova univerzita, Scala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohni obrazem! Studenti budou již po sedmnácté soutěžit na festivalu krátkých filmů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.