Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jak strávit Valentýn originálně? S hlavou v oblacích, se zvířaty v zoo nebo na procházce s architekty

Pro někoho skvělá příležitost, jak strávit čas se svým nejbližším, pro jiné zase symbol současné komerce. Ať už jste jakýkoliv tip, spousta míst v Brně pro vás připravilo speciální program. Zamilovaný i "nezúčastněný". 14. únor můžete prožít na věži Staré radnice, v kině, zoo, na procházce s architekty nebo cestovatelské přednášce.

S hlavou v oblacích  se můžete ocitnout na věži Staré radnice. Ta bude mimořádně otevřená od 17 do 22 hodin. V ceně vstupenky za 120 korun na osobu je také sklenička sektu pro každého, pro prvních 150 párů pak růže. Na 62 metrů vysokou radniční věž vede 173 schodů a je v ní k vidění i hodinový stroj a expozice o dějinách budovy. 

Valentýnský program je připraven i v kině Art. V nabídce bude dokumentární film z londýnské výstavy z roku 2013 David Bowie je… v 18 hodin. Odpoledne můžete stihnout La La Land a v komorním prostředí malého sálu Kubrickovu Lolitu či Casablancu s neodolatelným Humphrey Bogartem a Ingrid Bergmanovou. Večer v Artu bude patřit i Bolywoodu v podobě indického muzikálu Ae Dil Hai Mushkil.

V Zoo Brno je dnes připraveno tematické komentované krmení o lásce u lachtanů, které začíná v 14:30, a komentované krmení ledních medvědů v 15:00. Zamilované páry mají dva vstupy za cenu jednoho a v restauraci U Tygra je pro ně připraven speciální zmrzlinový pohár. Každý návštěvník může navíc soutěžit o vstupenky do zoo a krmení žiraf. K dispozici je také srdíčková selfie stěna v 1. patře Centra služeb.

Komentovanou prohlídku po stopách slavných mileneckých dvojic na obrazech starých mistrů můžete zažít v Moravské galerii v Brně. 

Milovníci architektury mohou společně s architektem Ladislavem Kubou a městským architektem Michalem Sedláčkem poznat městské pasáže. Sraz bude v 17:00 na Šilingrově náměstí 7 a procházka bude zakončena zimním kinem v Alfa pasáži.

Ve Scale se bude slavit Valentýn láskou k cestování, a to přednáškou o couchsurfingu. O svých zážitcích bude vyprávět Katka Krejčová a Petr Ptáčník, jež projeli doslova celý svět za 484 dní. 

Zdroj: MMB

Štítky architekt, kino, Den svatého Valentýna, Brno, přednáška, David Bowie, Humphrey Bogart, Ingrid Bergmanová, Michal Sedláček, vstupenka, La La Land, Zoologická zahrada Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak strávit Valentýn originálně? S hlavou v oblacích, se zvířaty v zoo nebo na procházce s architekty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.