Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnská hvězdárna se na dva večery promění v divadelní jeviště. Láká na světový bestseller K-PAX

Kde jinde si vychutnat kouzelný příběh lidí, které dost možná navštívila bytost z vesmíru, než v planetáriu? Dvě mimořádná představení K-PAX – Svět podle Prota, divadelní adaptace světového bestselleru a filmového hitu, budou 6. a 12. prosince k vidění na Hvězdárně a planetáriu Brno.

 

V hlavních rolích se představí Radim Fiala, Markéta Plánková / Petra Špindlerová a Petr Halberstadt. Inscenaci ozvláštní projekce, jež obklopí jak herce, tak publikum ze všech stran, což není možné nikde jinde než právě v planetáriu. Vytvořil divadlu na míru Pavel Karas z Hvězdárny a planetária Brno.

„Nejsme pouze místem, kde se můžete dívat na hvězdy", připomíná Jiří Dušek, ředitel Hvězdárny a planetária Brno. „Unikátní prostor digitária nabízíme také ke koncertním či divadelním počinům. Podmínkou je, aby autoři využili jedinečné audiovizuální možnosti, kterými disponujeme. Hra K-PAX naše představy nejen zcela naplňuje, ale v mnohém dokonce překonává, dodává ředitel.

Divadelní hru K-PAX napsal americký spisovatel Gene Brewer na základě své knižní trilogie K-PAX, Na světelném paprsku, K-PAX III. – Svět podle Prota. Nejvíce román proslavilo filmové zpracování s Jeffem Bridgesem a Kevinem Spaceym, u nás promítané pod názvem Svět podle Prota. Inscenaci K-PAX – Svět podle Prota na tuzemská jeviště v české premiéře s úspěchem uvedla společnost StageArtCz, kterou založili herci Petr Halberstadt a Radim Fiala.

K-PAX – Svět podle Prota byl naším prvním projektem. Hrajeme jej nejen v domovském Divadle Bolka Polívky, ale v rámci zájezdů po celé republice a reakce diváků jsou velmi příznivé," říká Radim Fiala. „Dvě prosincová představení v brněnské hvězdárně, jednom z největších a nejmodernějších planetárií v Evropě, jsou unikátní zasazením vesmírných videoprojekcí do děje hry. Věřím, že neobvyklé, atraktivní prostředí ještě umocní divácký zážitek," zakončuje.

Tisková zpráva

Štítky planetárium, Hvězdárna a planetárium Brno, hvězdárna, Petr Halberstadt, představení, Markéta Častvaj, Petra Špindlerová, Pavel Karas, Kevin Spacey, Jeff Bridges, Gene Brewer, Bolek Polívka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská hvězdárna se na dva večery promění v divadelní jeviště. Láká na světový bestseller K-PAX  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.