Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Do Česka míří hollywoodský filmový hudební skladatel James Newton Howard

Jeden z nejvšestrannějších a nejuznávanějších autorů současné filmové hudby James Newton Howard vystoupí 19. listopadu 2017 v pražském Kongresovém centru. Autor hudby k snímkům Hunger Games, Temný rytíř, Šestý smysl, Pretty Woman a další vystoupí společně  s Českým národním symfonickým orchestrem.

Americký rodák James Newton Howard patří mezi nejúspěšnější filmové hudební skladatele současnosti. V rámci své kariéry spolupracoval například se skladatelem Hansem Zimmerem, se kterým vytvořil hudbu k batmanovským filmům Temný rytíř a Batman začíná. Howard během své kariéry pracoval na více než stovce filmů prestižních hollywoodských režisérů. Jeho posledním dílem je hudba k volnému pokračování kouzelnické ságy Harryho Pottera. Film z pera J.K. Rowlingové Fantastická zvířata a kde je najít má premiéru v listopadu 2016.

Skladatel Howard působí na hudební scéně třicet let. Během té doby vytvořil hudbu k filmům Vyvolený, Já legenda, Collateral, Volný pád, Krvavý diamant, Volný pád, Soukromá válka pana Wilsona, Cizinec a mnoho dalších. Jedno z jeho nejzásadnějších děl je autorská hudba k trilogii Hunger Games. Howard je zástupcem moderní a současné filmové hudby, jeho strhující kompozice doplňují nejnavštěvovanější filmy hollywoodu. V jeho tvorbě posluchač najde strhující skladby, které obohacují dramatické scény filmů, ale také romantické a melancholické melodie. Velmi často do svých kompozic Howard zařazuje často vokálové pasáže i mnohočlenné sbory. Proto se kromě symfonického orchestru publikum v Praze dočká také sólových zpěváků a mnohočlenného pěveckého sboru.

Howard byl v červenci v Praze navštívít Český národní symfonický orchestr, se kterým absolvuje kompletní turné. "Setkal jsme se v Praze s orchestrem, se kterým budeme vystupovat během turné. Dostal jsem na něj doporučení od mého přítele a skladatele Hanse Zimmera, který s nimi vystupoval. Těším se na spolupráci," řekl k v Praze a spolupráci s ČNSO.

James Newton Howard má na svém kontě osm nominací na cenu Oskar, čtyři  nominace Grammy a stejný počet Zlatých Globů. V roce 2008 byl vyhlášen nejlepším filmovým hudebním skladatelem v rámci ocenění World Soundtrack Awards. Celkem složil hudbu k více než 120 filmům.

Pražský koncert je naplánován na 19. listopadu 2017 v Kongresovém centru. Vstupenky na koncert lze zakupovat v síti Ticketportal.

Tisková zpráva

Štítky James Newton Howard, hudba, Česko, hudební skladatel, film, Český národní symfonický orchestr, Temný rytíř, Hunger Games, Pretty Woman, Hans Zimmer, Praha, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Česka míří hollywoodský filmový hudební skladatel James Newton Howard  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.