Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Do Brna se dnes vrací největší festival zimních outdoorových filmů Snow film fest

​Sníh, led a adrenalin! Největší festival zimních outdoorových filmů v ČR se dnes vrací do Brna. Diváci zažijí největší zimní kino-dobrodružství letošního roku včetně 4 živých přednášek.

 

 

Festival Snow Film Fest se v ČR koná od roku 2011. Návštěvníci ve více než 200 městech už propadli kouzlu spojení adrenalinových zážitků a filmařského řemesla. Diváky v Brně v kině Scala 21.11. a 22.11.2016 bude od 18 hodin čekat celkem pět filmů. Festivalová porota pro diváky jako vždy vybrala filmové lahůdky se zimní tematikou.

„S aktéry jednotlivých snímků opět prožijete extrémní a napínavé situace během polárních expedic, ale i mnohadenní plavbu a dobrodružství na moři, neopakovatelné momenty zdolávání nejtěžších překážek, které odhalí, proč se vydávají za hranice svých možností i na hranice života a smrti. Stanete se svědky šokujících výkonů jejich aktérů v nedozírných arktických pustinách i na vrcholcích zasněžených hor.,“ říká o festivalu jeden z organizátorů Pavel Pichler ze spolku Naboso.

A na co přesně se můžete těšit letos? Milovníky cestování  zaujme dokument Sibiřský Traverz který mapuje 9.288 km dlouhou lyžařskou výpravu po nejdelší železnici světa, Transsibiřské magistrále. Zvládnout celou trasu z Vladivostoku až do Moskvy může být zdlouhavý a nudný zážitek, pokud si neuděláte pár zastávek. A pokud máte s sebou lyže, nudit se rozhodně nebudete.

Ženy jistě ocení film Ledy a přílivy. V roce 2014 se vydala šestice žen na malé plachetnici z Islandu přes Dánsko až k západnímu pobřeží Grónska. Bez větších zkušeností se postupně seznámily s ovládáním lodě i s pobytem na širém moři, kde po několik dní plavby nespatřily žádnou pevninu. V Grónsku prozkoumaly nové lyžařské cesty a sesbíraly data pro vědecké analýzy tohoto úžasně divokého kousku světa. 

Chybět nebudou ani filmy ze světa skialpinismu a freeridu. Filmy obohatí 4 přednášky na témata horolezení, cestování a skialpinismu. Více informací o festivalu na www.snowfilmfest.cz

Tisková zpráva

Soutěž o volné vstupy na úterní (22.11.) blok Snow Film Festu ve Scale

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky film, festival, Brno, Snow, Česko, přednáška, Scala, Grónsko, Dánsko, Island, Moskva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna se dnes vrací největší festival zimních outdoorových filmů Snow film fest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.