Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mig 21 přivezou na Flédu svůj Zpěvník

Po nezapomenutelném vítání léta na Špilberku a dobití baterií na prázdninových festivalech pod širým nebem se Mig 21 vrací do klubů. V rámci nové tour Podzim 16 odehrají na Flédě dva koncerty - 2. a 3. listopadu. Koncertní šňůru Mig 21 podpoří novým Zpěvníkem s jednadvaceti nejoblíbenějšími skladbami kapely.


Vystoupení MIG 21 pravidelně doprovází sborový zpěv obecenstva. Jejich písně jako Snadné je žít, Máma se vrací nebo Kalhotky si sundej už téměř zlidověly a staly se nedílnou součástí hudební výchovy ve školách i posezení u táboráku. Aby to učitelé, trampové a zpívající fanoušci měli při zpěvu jednodušší, vydala kapela Zpěvník Mig 21. 

Aplikace Zpěvník, která je volně k dispozici ke stažení do mobilu, obsahuje nejen texty s akordy či notový záznam klavírního aranžmá, ale také tzv. audionáčmuchy, poslechové návody jak písně zpívat a doprovázet se na kytaru či klavír. Ideální pro trempy a barové klavíristy. Zpěvník je k dispozici v tištěné podobě i ve formě webové aplikace. Pomocí QR kódu si jej můžete stáhnout do mobilního telefonu třeba z plakátů na ulici nebo v tramvaji. 

Skupina Mig 21 vznikla v roce 1998. Pozornost na sebe upoutala již první deskou Snadné je žít (2001). V rychlém sledu následovala alba Udělalo se nám jasno (2002), Pop, pop, pop (2004) a o deset let později album nazvané Album (2014). Hudební rukopis skupiny je od počátku nezaměnitelný. Textům Jiřího Macháčka, který má nezpochybnitelný komický talent vévodí humor, nadhled a jazykové hříčky. Za výslednou zvukovou podobou písní s širokým žánrovým a instrumentálním rozptylem, stojí Tomáš Polák. Koncerty Mig 21 doprovází promyšlená scénografie od efektního úvodu až po euforický konec. 

Zdroj: Fléda

 

Štítky Mig 21, Fléda, Špilberk, hudební skupina, festival, koncert, Jiří Macháček, Tomáš Polák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mig 21 přivezou na Flédu svůj Zpěvník  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.