Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Filharmonie Brno si zahraje s hvězdným akordeonistou Gallianem

Filharmonie Brno na podzim odehraje v Besedním domě dva koncerty se světoznámým francouzským akordeonistou Richardem Gallianem. Zazní klasika i argentinské tango. Pětašedesátiletý Galliano spolupracuje s mnoha osobnostmi jazzové i vážné hudby a momentálně je jediným hráčem na akordeon a bandoleon, který nahrává pro prestižní vydavatelství Deutsche Grammophon.

Obě brněnská vystoupení jsou na programu 16. listopadu - poprvé Galliano zahraje v podvečer, podruhé od 20:30. Důvodem pro zdvojený termín je předpokládaný zájem publika, uvedla ředitelka Filharmonie Brno Marie Kučerová. Vstupenky mizí rychle.

Zazní skladby od Antonia Vivaldiho, Wolfganga Amadea Mozarta a Astora Piazzolly. Se stejným programem a sólistou poté filharmonie vyjede do Katovic. Očekává i další pozvání.

Gallianova návštěva je součástí podzimních ozvěn JazzFestu. Do Brna díky nim přijede také čtyřiašedesátiletý John Scofield, jeden z nejznámějších jazzových kytaristů. Zahraje 2. listopadu v Sonocentru v programu nazvaném Country for Old Men.

"Aktuální repertoár Scofieldova kvarteta tvoří nejzásadnější skladby americké country, samozřejmě v jedinečně přetvořených verzích," uvedl umělecký ředitel JazzFestu Vilém Spilka. O šest dní později na stejném místě představí svou tvorbu Zafír Júsif, tuniský zpěvák a hráč na arabskou loutnu míchající world music, jazz a súfijskou mystiku. Poprvé vystoupil v Česku na přehlídce Colours of Ostrava v roce 2013, letos v srpnu hrál v Českých Budějovicích.

Zdroj: ČTK

Štítky Filharmonie Brno, Deutsche Grammophon, Besední dům, John Scofield, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonio Vivaldi, Ástor Piazzolla, klasická hudba, koncert, argentinské tango, Katovice, Colours of Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filharmonie Brno si zahraje s hvězdným akordeonistou Gallianem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.