Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Deset důvodů, proč navštívit filmový festival brněnské hvězdárny IPS Fulldome Festival Brno 2016

Blíží se léto a k létu patří, kromě krásného počasí, zmrzliny, popíjení piva na zahrádce a grilování, také oblíbené letní filmové festivaly. Chystáte se letos nějaký navštívit? Potom bychom vám chtěli vřele doporučit ten, který se bude konat v Brně.

Kde konkrétně? Ač to zní překvapivě, bude to na Kraví hoře, v prostorách Hvězdárny a planetária Brno. A spolehněte se na to, že to bude nádherný festival. Takový, který strčí do kapsy hravě i slavné Cannes, Benátky nebo Karlovy Vary. Zajímá vás, proč? Uvádíme hned deset důvodů, proč naše přehlídka uchvátí víc, než výše uvedené slavné filmové svátky.

  1. Festival nazvaný IPS Fulldome Festival Brno 2016 je výjimečnou akcí, která se nebude jen tak opakovat! Jedná se totiž o putovní přehlídku úžasných snímků s vesmírnou tématikou. Ti nejlepší tvůrci z Austrálie, USA, z Japonska a Koreji, z Jižní Ameriky a mnoha evropských zemí představí plody své obdivuhodné práce tento rok právě v Brně.
  2. Na festivalech se většinou setkáváte se snímky vynikajícími, dobrými i podprůměrnými. U nás ale uvidíte jen to nejlepší. První tři dny festivalu patří odborníkům, kteří shlédnou všech 70 snímků, aby z nich vybrali ty nejzdařilejší. Právě ony se pak budou ucházet o vaši přízeň o víkendu 18. a 19. června, kdy se brány festivalu otevírají široké veřejnosti.
  3. Filmové festivaly většinou nejsou levná věc. Už pro jednotlivce je to citelný zásah do osobního rozpočtu. Ale chraň bůh, chcete-li pozvat celou rodinu… Brněnský IPS Fulldome Festival Brno 2016 však není drahý. Klidně vezměte s sebou partnera či partnerku i ratolesti. Bavit se budou všichni.
  4. Existují snímky, které si pamatujete celý život. Existují ale i snímky, na které zapomínáte už v momentě, kdy se v kině rozebíhají závěrečné titulky. Na IPS Fulldome Festivalu Brno 2016 se ale s takovými nesetkáte. Z každého z těchto výjimečných titulů si něco odnesete. Fascinující fakta o světě vysoko nad našimi hlavami i ohromné vizuální zážitky. Projekce na obří půlkulové projekční ploše o průměru 17 metrů totiž umožňuje zachytit přírodní jevy v celé šíři zorného pole
  5. a maximálně vtáhne diváky do děje.
  6. Zlepšíte si angličtinu – všechny pořady jsou uváděny v původním znění, tedy v angličtině.
  7. Hlavním tahounem festivalů jsou vedle samotných filmů též jejich hvězdy. Přijíždí s velkou pompou v nablýskaných limuzínách a účastníci festivalu se tísní v davech a jsou vděčni za každý okamžik, kdy z dotyčné hvězdy vidí alespoň mávající dlaň. Na naše hvězdy se takto mačkat nemusíte. Září každou noc na obloze, a to dokonce i v mimofestivalovém období. Máte dokonce možnost prožít i nevšedně intimní okamžiky, kdy jste s nimi docela sami. Stačí se někdy v noci probudit, vyjít na balkon nebo ven a pohlédnout vzhůru…
  8. A ještě něco k hvězdám. Nemusíte se obávat: ty naše během festivalu rozhodně nezpůsobí žádný skandál. Pokud už na obloze vidíte sem tam nějaký úlet, třeba v období Perseid, tak to nejsou padající hvězdy, jak se chybně říká, ale meteorický roj. Hvězdy jsou klidná a skromná tělesa.
  9. Možná máte pocit, že jste už moc pohodlní na pobyt ve stanovém městečku. Nemějte obavy, u nás takto nocleh shánět nemusíte. Spát můžete pěkně doma, na náš festival pak dojedete snadno šalinou. Však to znáte: na Českou a pak deset minut čtyřkou na Monte Bů.
  10. Filmové festivaly často kazí nepříznivé počasí. Návštěvníci IPS Fulldome Festival Brno 2016 ale mohou být v klidu – víkend 18. a 19. června může třeba i prosněžit, diváci filmů to ale nepocítí – všechny filmy se promítají uvnitř, v krásném digitáriu.
  11. Je to náš, brněnský festival! Jen ať si o Varech píšou v novinách, jak chtějí. Vy přijďte k nám. Tak a teď už jen klikněte na www.hvezdarna.cz/program a objednejte si své místo! Bude to stát za to!

Tisková zpráva

Štítky Brno, filmový festival, festival, hvězda, hvězdárna, film, Hvězdárna a planetárium Brno, léto, Benátky, Cannes, Perseidy, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset důvodů, proč navštívit filmový festival brněnské hvězdárny IPS Fulldome Festival Brno 2016  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.