Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Při Noci kostelů se poprvé otevře také bazilika Nanebevzetí Panny Marie

Při dnešní Noci kostelů v Brně se lidem otevře také bazilika Nanebevzetí Panny Marie. Chrám zdobený stříbrným oltářem a vzácným obrazem Panny Marie Svatotomské se do minulých ročníků oblíbené akce nezapojoval.

Celkem dnes lidé mohou ve večerních hodinách zavítat do více než 150 chrámů v brněnské diecézi, řekla mluvčí biskupství Martina Jandlová.

Otevřeno bude mít také opravený kostel svatého Jakuba, jehož bezmála stometrová věž je dominantou historického středu Brna. Lidé dnes večer mohou na svatojakubskou věž vystoupat a pokochat se výhledem na město.

Stejnou možnost dostanou na věži kostela Panny Marie v Křenové ulici, v chrámu svatých Cyrila a Metoděje v Židenicích a v kostele Nejsvětějšího srdce Ježíšova v Husovicích.

V řadě chrámů farníci připravili hudební program různých žánrů, besedy, tvůrčí dílny a komentované prohlídky. Mnohde program připomene 700. výročí narození Karla IV., případně rok milosrdenství vyhlášený papežem Františkem.

Cílem Noci kostelů, která se do Česka rozšířila z Rakouska, je představit veřejnosti nenuceným způsobem křesťanskou víru a kulturu. Program ekumenické akce najdou zájemci na webových stránkách www.nockostelu.cz nebo v brožuře dostupné ve většině brněnských chrámů a modliteben.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Noc kostelů, Nanebevzetí Panny Marie, chrám, Panna Marie, Brno, kostel, Cyril a Metoděj, Papež František, Karel IV. Lucemburský, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při Noci kostelů se poprvé otevře také bazilika Nanebevzetí Panny Marie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.