Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Národní divadlo Brno uvádí první inscenaci z cyklu Spílání Brnu. Zaměří se na opomíjená brněnská témata

Brnem, jak jste ho možná dosud nepoznali, očima básníka Zdeňka Rotrekla, vás provede nová inscenace Martina Františáka Podezřelá krajina s anděly. Česká premiéra se připravuje v Redutě na 18. února 2016 a je zároveň prvním dílem volného cyklu Spílání Brnu, zaměřeného na poněkud opomíjená brněnská témata.

Autoři scénáře, Martin Františák a Petr Maška, se nechali inspirovat stejnojmenným souborem Rotreklových povídek vydaných v Atlantisu, jeho románem Světlo přichází potmě a poezií, jež je „neviditelnou součástí krajiny“. Rotrekl se tu potkává mj. také s Janem Zahradníčkem či Ivanem Blatným.

Fascinováni tvorbou, která vzniká „každodenním nasazováním vlastního života“, a osobním příběhem Zdeňka Rotrekla tvůrci mapují básníkovy osudy v šílenství doby. Procházíme Brnem, v němž žili pohromadě Češi, Němci a Židé, městem, které se od nástupu Hitlera začalo drolit a rozpadat před očima.

Česká premiéra se připravuje v Redutě na 18. února 2016 a je zároveň prvním dílem volného cyklu Spílání Brnu, zaměřeného na poněkud opomíjená brněnská témata.

Více informací o inscenaci a vstupenky naleznete zde http://bit.ly/1P8Y55j

Zdroj: NdB

Štítky Brno, Zdeněk Rotrekl, Národní divadlo Brno, Martin Františák, Jan Zahradníček, Adolf Hitler, Ivan Blatný, Atlantida, premiéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní divadlo Brno uvádí první inscenaci z cyklu Spílání Brnu. Zaměří se na opomíjená brněnská témata  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.