Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

J.A.R. chtějí s novým tour Brnu představit dadaistický funk

Matadoři českého funku J.A.R. rozjeli na podzim turné, které má za cíl diváky nejen pobavit, ale podle slov kapely také poučit. Jak vypadá naučný koncert v podání muzikantů, jejichž projev je všechno, jen ne svázaný a usedlý, se mohou návštěvníci brněnské Flédy přesvědčit už 24. října.

,,Jak už prozrazuje název turné, tedy Napnuti k prasknutí, J.A.R. vyjíždějí na koncertní šňůru plni všeho, co chtějí publiku předat. Co přesně se bude předávat, to je záhadou, ale kapela naznačuje, že chce srozumitelně vysvětlit, co to znamená "myslet jarovsky", jak to vzniká, čím se to odlišuje od běžného myšlení a jestli je možné hrát dadaistický funk. Zkrátka, nikdo nesmí odejít nepoučen,” prozrazuje dramaturg Ondřej Bača.

Fanoušky J.A.R snaha naučit publikum “myslet jarovsky” nepřekvapí, protože hravý přístup provází kapelu už od jejího vzniku a tohoto ducha si drží po celých pětadvacet let své existence. J.A.R. nebo též Jednotka Akademického Rapu či Jaromír a Radomír byla založena symbolicky 17. listopadu 1989 a její základní sestavu tvořili v té době autor hudby Roman Holý a duo „akademických“ rapperů Oto Klempíř a Michael Viktořík. Zprvu J.A.R. inklinovali spíše k rocku, ale později se přiklonili k funku. Od roku 1999 J.A.R. vystupují v pevném desetičlenném složení v čele se zpěvákem Danem Bártou.

V současnosti se jedná o jedno z předních českých hudebních uskupení, a to i přesto, že většina členů současně pracuje na svých sólových projektech nebo s dalšími úspěšnými hudebníky a kapelami.

J.A.R. – Napnuti k prasknutí tour, Fléda, 24.října, 20:00
Facebook událost

Tisková zpráva

Soutěž o lístky na koncert J.A.R.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky funk, hudební skupina, Brno, Fléda, koncert, Sametová revoluce, Dan Bárta, Roman Holý, Michael Viktořík, Oto Klempíř, Facebook, turné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

J.A.R. chtějí s novým tour Brnu představit dadaistický funk  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.