Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Elektronické duo GOLDFISH se po roce vrací do Česka

Do Brna 23. října zavítá jihoafrické elektronické duo GOLDFISH /JAR/. Flédu tak čeká hudební zážitek z kombinace elektronické taneční hudby a živých nástrojů (flétna, basa, saxofon, klarinet, kytara), který mají na svědomí Dominic Peters a David Poole z Kapského Města.

Set tandemu GOLDFISH patřil k těm nejvydařenějším, jaké mohl letošní ročník festivalu Mácháč nabídnout. Není tedy divu, že se duo do Česka ještě letos vrátí. Jejich multižánrová cesta začala od elektro jazzu přes africkou hudbu až po tu současnou taneční, a končí např. u oficiálních remixů pro Aviciiho nebo na labelu Spinnin’ Records.

O GOLDFISH
Jazzovou průpravu, kterou si oba pánové prošli při studiu na hudební akademii, rozhodně při skládání nezapomněli. Jen se jim časem zdálo, že s tou elektronikou to prostě musí být větší zábava. A tak se zrodilo v roce 2006 debutové album Caught in the Loop, které otevřelo GOLDFISH cestu k umělcům jako jsou např. Fatboy Slim, Stereo MC’s, Faithless nebo Mr. Scruff. Ti jejich skladby pravidelně zařazují do svých legendárních šestihodinových setů. Dominic Peters a David Poole si tak vytvořili vlastní taneční zvuk, kterým prorazili na pódia mnoha velkých světových festivalů (Ultra Music Festival, Glastonbury, Earthdance). Do roku 2013 vyprodukovali celkem pět alb a sedmnáct singlů.

GOLDFISH /JAR/, support Deep Deer, Javas
23.10.2015, Flub Fléda, Brno
Předprodej: Ticketpro, Smsticket
Facebook událost

Tisková zpráva

Štítky Česko, Brno, David Poole, Dominic Peters, Kapské Město, Spinnin' Records, Fatboy Slim, hudba, festival, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elektronické duo GOLDFISH se po roce vrací do Česka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.