Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Život a písně Filipa Topola zrekapitulují na Flédě Romek Hanzlík, duo Pilgr-Kyšperský a celovečerní dokument

Dosud nepublikované rozhovory, vzpomínky životních souputníků, písně a zážitky formující osud legendy českého undergroundu. To vše dokresluje dokument o Filipu Topolovi s názvem Takovej barevnej ocas letící komety, který uvede 1. října klub Fléda ve spolupráci se speciálními hosty.

Na promítání přislíbili účast Romek Hanzlík, dlouholetý manažer kapely Psí Vojáci, či Aleš Pilgr a Martin E. Kyšperský ze skupiny Květy. „Zatímco Romek Hanzlík představí divákům snímek, jež sám produkoval, duo Pilgr-Kyšperský na pódiu zahraje Topolovy skladby. Následovat bude promítání filmu Takovej barevnej vocas letící komety, který celý večer věnovaný českému hudebníkovi a textaři uzavře,“ uvedl Ondřej Bača, dramaturg klubu Fléda.

Celovečerní dokumentární film vypráví o Filipu Topolovi, skladateli, textaři, klavíristovi a zpěvákovi skupiny Psí vojáci, jehož tvorba zasáhla tři generace. Snímek odkrývá, jak se v životním osudu a postojích Filipa Topola odrážela doba před i po sametové revoluci, jeho posedlost hudbou a láska k Mozartovi, ale také jeho závažná nemoc. Celým filmem prostupují písně, které sám Filip Topol označoval za formu svých deníků, a jeho povídky, doplněné postřehy a vzpomínkami jeho životních souputníků a přátel. V neposlední řadě obsahuje záznamy rozhovorů s hlavním protagonistou v unikátních archivech, z nichž mnohé dosud nebyly publikovány.

Takovej barevnej vocas letící komety, speciální promítání dokumentu o Filipovi Topolovi
Fléda, 1.října, 20:00
 

Tisková zpráva

Soutěž o lístky na představení

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky Filip Topol, Romek Hanzlík, kometa, Fléda, Aleš Pilgr, Psí vojáci, Sametová revoluce, rozhovor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Život a písně Filipa Topola zrekapitulují na Flédě Romek Hanzlík, duo Pilgr-Kyšperský a celovečerní dokument  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.