Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fléda nově nabídne kromě hudby i příjemnější interiér. Pomohou tomu opravy i nekuřácké zóny

Brněnská Fléda přichystala na podzimní sezónu hudební i provozní novinky. Tříměsíční letní pauzu využili provozovatelé klubu k opravám, instalaci odhlučnění a k zavedení nekuřáckých zón. V hlavním sále klubu i u přilehlých barů si tak návštěvníci víc užijí nejen hudbu, ale i čerstvý vzduch.

Příjemnější pobyt zajistí i zrekonstruované sanitární zařízení a opravený Báreček. Hudebně bude klub pokračovat v osvědčeném modelu velkých koncertů a tematických party, dramaturgické osvěžení přinesou koncertní sessions zaměřené na talenty alternativní scény a komponovaný večer věnovaný Lence Zogatové.

Vyčleněním stavebně oddělených kuřáckých zón chtějí provozovatelé vyjít vstříc návštěvníkům a dopřát klubu příjemnější ovzduší. Jako nekuřácká zóna bude nově fungovat hlavní sál klubu, přísálí i dva přilehlé bary. Pro kuřáky bude vyhrazen prostor Bárečku a zahrádka ve vnitrobloku budovy.

Stále více lidí nás prosilo, ať kouření v sále omezíme.Protože trávíme na akcích spoustu času, po letech jsme se shodli, že už je na čase mít na Flédě zdravější prostředí a víc si tak užít hudební akce,“ vysvětluje Lukáš Stara, provozovatel klubu. Kuřácké zóny na Bárečku a na zahrádce pojmou zhruba 150 lidí, kapacita míst pro cigaretovou pauzu by tak měla dostačovat. Testování nekuřáckého režimu proběhlo na Flédě už v srpnu na vyprodaném koncertě Jella Biafry. „I když je to velká změna, věříme, že klubu prospěje. Na novinku upozorňují během akcí cedule i zaměstnanci klubu. Kuřáci ji zatím přijímají docela sportovně, nekuřáci ji vítají. Doufáme, že se rychle ujme naplno a tento trend budou následovat i další kluby,“ dodává Stara.

Podzimní sezónu Fléda věnuje zahraničním velikánům i překvapujícím talentům
Z programových novinek nabídne klub na podzim hlavně sérii koncertů zaměřenou na mladé objevy a víc vystoupení zahraniční hvězd. Během dvou měsíců se na pódiu vystřídají velikáni drsnější scény, jako jsou Enter Shikari /UK/, Cradle of Filth /UK/ a Children of Bodom /FIN/. Aktuální trendy a světovou špičku budou na Flédě reprezentovat také FINK /UK/, Gramatik /SLO/, GOLDFISH /JAR/ a HVOB /AUT/. Nová jména a hudební inspirace v klubu zarezonují s koncertní sérií Elderflower sessions. Ta nabídne sedm interpretů, kteří svým projevem i neotřelou produkcí zaujaly dramaturgy klubu během pracovních cest.

V Elderflower sessions nám nejde o žánrové škatulky, ale o talent a překvapení. Jeden večer natrefíte na živelné indie-folkaře Polska, aby vás pár týdnů poté omámila něžně popová Australanka PHIA, která si nepotrpí na nástroje. Pozornost upoutají také industrial rockoví Belgičané Thot nebo německý dance rock od Red Amp,“ doplňuje David Novotný, dramaturg klubu Fléda.

Česká a slovenská produkce v říjnu obsadí třetinu programu
V říjnu zažijí symbolický návrat na výsluní přednášky a komponované večery, které korunuje na konci měsíce vzpomínková akce na Lenku Zogatovou. Hned 1. října bude Fléda hostit speciální promítání dokumentu o Filipovi Topolovi s názvem Takovej barevnej vocas letící komety, který uvede spolupracovník Psích vojáků Romek Hanzlík a hudebně jej doprovodí duo Pilgr-Kyšperský (Květy).

O tři dny později se slovo se přihlásí i Ladislav Zibura se svým cestopisem o putování do Jeruzaléma. Tradičnější programovou položkou bude klubová noc Hrnem Brnem a Blešák. S koncertní show v říjnu Flédu navštíví slovenští rockeři Chiki-lili-tu-a (15.10), český funk zastoupí kapela J.A.R. (24.10.). Lokální duel si na pódiu v premiéře vyzkouší také kapely Mucha a Poletíme (13.10), kteří návštěvníky vyzvou k tanci a smíchu.

Tisková zpráva

Štítky Fléda, koncert, hudba, oprava, interiér, Filip Topol, David Novotný, Ladislav Zibura, Children of Bodom, Cradle of Filth, J.A.R., Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fléda nově nabídne kromě hudby i příjemnější interiér. Pomohou tomu opravy i nekuřácké zóny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.