Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

William Shakespeare se pro letošní sezónu loučí s Brnem

Elfové, víly, nejzamilovanější dvojice, jedna zkrocená žena i pošetilé duo strážníků Puškvorce a Šťovíčka - velké nádvoří hradu Špilberku se na přelomu července a srpna již tradičně stalo dějištěm Shakespearových dramat i komedií. Šestnáctý ročník Letních shakespearovských slavností v Brně je za námi.

Nejdelší hostování na Špilberku v historii
Jak letošní sezónu shrnout? Od pondělí 20. července do čtvrtka 13. srpna se na Špilberku vystřídalo celkem sedmnáct představení šesti Shakespearových her. Letos se na představení pod širým nebem vypravilo více než 16 tisíc diváků. Jako každoročně bylo vyprodáno. „Letos se jedná vůbec o časově nejdelší hostování Letních shakespearovských slavností na Špilberku. Jedno z představení Zkrocení zlé ženy bylo sice deštivé, přesto byla odehrána všechna představení. To se v historii divadelního festivalu podařilo teprve podruhé,“ shrnuje Jana Andrášková z TIC města Brna.

Letošní novinka: Elektromobily bodovaly
Elektromobily letos zajišťovaly speciální kyvadlovou dopravu, díky které se diváci mohli dopravit z Husovy ulice až k bráně brněnského hradu. Ekologické a rychlé elektromobily zaznamenaly u návštěvníků nečekaný úspěch.

Na co se těšit v příští sezóně?
Původně jsme zvažovali, že pro komedii Veselé paničky windsorské to bude po sedmi letech poslední sezóna. Kvůli obrovskému zájmu se však nabízí i možnost, že bychom představení mohli zařadit i do repertoáru příští sezóny,“ dodává Roman Valla, ředitel spolupořádající agentury Ogilvy & Mather Morava.


Hlavním partnerem festivalu je již tradičně tuzemská společnost stojící na špičce českého finančního trhu - skupina PPF. Letní shakespearovské slavnosti v Brně pořádá AGENTURA SCHOK, ke spolupořadatelům patří Ogilvy&Mather Morava, Turistické informační centrum města Brna, příspěvková organizace a Muzeum města Brna, příspěvková organizace.

Tisková zpráva

Štítky Brno, slavnost, William Shakespeare, představení, Špilberk, Ogilvy, Morava, PPF, Zkrocení zlé ženy, Muzeum města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

William Shakespeare se pro letošní sezónu loučí s Brnem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.