Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Národní divadlo Brno zahájí sezonu koncertem pod širým nebem

Národní divadlo Brno letos poprvé zahájí sezonu koncertem pod širým nebem na prostranství před Janáčkovým divadlem. Zazní hudba z připravovaných premiér i dalších titulů na repertoáru. Městské divadlo chystá na září premiéru detektivní komedie Splašené nůžky. Husa na provázku razantně vstoupí do sezony velkým festivalem nazvaným Potrhaní smíchem.

Na zahajovací koncert Národního divadla Brno mohou zájemci přijít 2. září. Vstupenky potřebovat nebudou, program je bezplatný. Vystoupí sólisté, orchestr a sbor pod taktovkou šéfdirigenta Marka Ivanoviče. Připraveny jsou také ukázky z baletních inscenací. Hostem koncertu bude herec Vladimír Javorský, který v Brně vystupuje v inscenaci Čarokraj.

Diváci Městského divadla mohou usvědčit vraha

Hlavní událostí měsíce září v Městském divadle bude premiéra Splašených nůžek. Hra německy píšícího autora Paula Pörtnera pochází z 60. let. Divákům umožňuje zasahovat do děje a rozhodovat o dalším vývoji. Publikum se totiž stává přímým svědkem vraždy, o níž musí následně vypovídat a nakonec i usvědčit vraha. Komedii zasazenou do kadeřnického salonu premiérové publikum zhlédne 12. září.

Husu rozesmějí Polívka, Pecha, Kohák nebo Vávra

Divadlo Husa na provázku vstoupí do nové sezony 7. září kultovní Baladou pro banditu. V polovině měsíce pak vypukne desáté pokračování nepravidelného festivalu Divadlo v pohybu, který v tvorbě Husy na provázku obvykle představuje rekapitulaci určitého období. Tentokrát nabídne souhrnné uvedení inscenací z cyklu Smějící se bestie, proto dostal festival podtitul Potrhaní smíchem. Divadelníci si pozvali řadu hostů, například Boleslava Polívku a Jiřího Pechu, Davida Vávru z Divadla Sklep, režiséra a herce Jakuba Koháka nebo tvůrce politického sitcomu Kancelář Blaník.

Buranteatr zavítá do Valtic

Ještě před začátkem sezony stihne malou přehlídku ve Valticích na Břeclavsku brněnské divadlo Buranteatr. V rekonstruovaném Zámeckém divadle odehraje od 24. do 28. srpna průřez svým repertoárem. "Hned třikrát - v inscenacích Pán s kaméliemi , Pan Polštář a Skleněný zvěřinec - se v hlavní roli představí nositel Ceny Thálie za minulý rok Michal Isteník," uvedl za Buranteatr Miroslav Ondra.

Zdroj: ČTK

Štítky koncert, Národní divadlo Brno, festival, premiéra, Divadlo Husa na provázku, divadlo, Janáčkovo divadlo, Vladimír Javorský, Bolek Polívka, Jiří Pecha, Jakub Kohák, David Vávra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní divadlo Brno zahájí sezonu koncertem pod širým nebem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.