Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Festival v Brně zahájila hudba z hollywoodských filmů

Hudba z hollywoodských filmů zahájila v Brně festival Špilberk 2015. Pod širým nebem na velkém nádvoří brněnského hradu zahrála slavné melodie Janáčkova filharmonie Ostrava pod taktovkou Heika Mathiase Förstera. Zahajovací koncert byl vyprodaný, diváci seděli i na hradební studni. Vyprodaný je i pondělní koncert rockové hudby.

Areálem zněly například skladby z Pána prstenů a Harryho Pottera. Diváci filharmoniky odměňovali potleskem i mezi jednotlivými skladbami.

Janáčkova filharmonie Ostrava je interpretací moderní hudby proslulá. S nadšením letos přijali posluchači její koncert s českou kapelou Zrní, který patřil k ozdobám festivalu Colours of Ostrava. Na stejném festivalu filharmonie vystoupila před třemi lety se skupinou Antony and the Johnsons.

Koncertem Janáčkovy filharmonie Ostrava pod taktovkou Heika Mathiase Förstera začal 16. srpna festival symfonické hudby pod širým nebem Špilberk 2015.

Mezinárodní festival Špilberk se každoročně zaměřuje na symfonickou hudbu, pořádá jej Filharmonie Brno. Cílem přehlídky je přinášet odlehčené, avšak kvalitní letní hudební menu. Kromě ostravské filharmonie přijede letos na festival také královéhradecká, která vystoupí s programem složeným z písní rockových velikánů.

Brněnští filharmonici odehrají na Špilberku dva koncerty. První dostal název Ve jménu Shakespeara a Byrona. Zazní skladby inspirované dílem slavných britských spisovatelů, například symfonická báseň Mazeppa od Franze Liszta a Hamlet Petra Iljiče Čajkovského. Další koncert Od maličkostí k boleru představí oblíbená díla Wolfganga Amadea Mozarta, Maurice Ravela nebo Clauda Debussyho.

Zdroj: ČTK

Štítky hudba, koncert, festival, Brno, Špilberk, Heiko Mathias Förster, Janáčkova filharmonie Ostrava, film, Brněnský hrad, Harry Potter, Colours of Ostrava, Zrní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival v Brně zahájila hudba z hollywoodských filmů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.