Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Lásky v ulicích města i hrdinného obránce Brna ukáží prázdninové procházky

Pravdivé i smyšlené minipříběhy milostných vztahů a lásek osobností, které pobývaly či žily v Brně, zajímavosti odkazující na 370. výročí neúspěšného obléhání města Brna švédským vojskem a brněnská prvenství přesahující svým významem hranice města, kraje i republiky.

To vše průvodkyně Turistického informačního centra představí v sérii Prázdninových procházek 2015. A navíc: v červenci a v srpnu se každou středu a v sobotu dopoledne mohou návštěvníci města i Brňané vydat na komentovanou prohlídku historického centra města.

Turistické informační centrum města Brna připravilo pravidelné prázdninové procházky i několik tematických. S těmi začínáme v pondělí 20. července 2015, kdy zájemce o prohlídku naladí na romantickou notu průvodkyně Jana  Amadou. Procházka, zábavný okruh, s názvem „Lásky v ulicích města“ začíná v 17 hodin na Moravském náměstí u reliéfní mapy města.

Jana Amadou vede i dvě procházky odkazující na 370. výročí obléhání města Brna Švédy. 10. srpna v 17 hodin nás nechá nahlédnout do života Raduita de Souches a těch dalších, kteří mu obraně Brna byli nápomocni. Procházka s názvem „Raduit de Souches - hrdinný obránce Brna před Švédy“ začíná u jeho busty na Špilberku.

Procházka „Obléhání města Brna Švédy 1645“ se uskuteční v sobotu 15. srpna a dozvíme se, jak je možné, že Brno jako jediné moravské město nebylo Švédy dobyto. Sraz je v 10 hodin v Denisových sadech u obelisku.

Brněnská prvenství představí 29. srpna v 10 hodin průvodkyně Monika Postbieglová. V rámci okruhu „Brněnská nej“ se dozvíme, v čem je či bylo Brno neobyčejné a unikátní. Procházka začíná na nádvoří Staré radnice.

Vstupné na Prázdninové procházky 2015 je 50 korun, zlevněné činí 25 korun a děti do 6 let se mohou zúčastnit zdarma. Vstupenky zájemci o procházky zakoupí v pokladně Labyrint pod Zelným trhem, Zelný trh 21,           
tel.: 542 212 892 / út - ne 9 – 18 hodin.

Více informací naleznete na: www.ticbrno.cz/cs/prochazky

Tisková zpráva

Štítky Brno, průvodce, Jean-Louis Raduit de Souches, Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lásky v ulicích města i hrdinného obránce Brna ukáží prázdninové procházky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.