Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hlavní hvězdou letošního Hudbou pro UNICEF bude hudební legenda Richard Müller

Málokterý hudební festival je svým zaměřením tak jedinečný, jako právě Hudbou pro UNICEF. Koná se totiž ve spolupráci s Dětským fondem OSN – UNICEF a výtěžek z akce je určen na podporu očkovacích programů UNICEF. Festival Hudbou pro UNICEF nabízí unikátní příležitost poslechnout si špičkovou hudbu a současně podpořit dobrou věc.

Návštěvníci hudebního festivalu Hudbou pro UNICEF, který se letos koná 13. června v letním kině v Tišnově u Brna, se mohou opět těšit na špičku domácí hudební scény. „Headlinerem festivalu bude absolutní československá hudební legenda Richard Müller, který aktuálně slaví velký úspěch s projektem Hlasy. Vsadili jsme ovšem také na mladé publikum a pozvali do Tišnova zpěváka Voxela,“ jmenoval jedny z hlavních hudebních hvězd festivalu jeho ředitel Jan Schneider.

Na festivalu vystoupí také v současnosti nejpopulárnější tišnovské hudební uskupení Ha-kapela, oblíbený zpěvák Petr Bende tentokrát s projektem Cimbál Band nebo skupiny O5&Radeček a Kofe-in. Do Tišnova se vrátí také Albert Černý, zpěvák zaniklé skupiny Charlie Straight, se svou novou kapelou Lake Malawi.

Naprosto nečekané vystoupení pak čeká návštěvníky hudebního festivalu Hudbou pro UNICEF v podobě uskupení Prague Cello Quartet. Druhou červnovou sobotu tak zazní v letním kině v Tišnově díla skladatelských mistrů klasické hudby, jazzová tvorba, hity nejznámějších moderních světových skupin, ale i známé kousky filmové hudby – a to vše v originální úpravě pro čtyři violoncellisty a jejich nástroje,“ prozradil překvapení festivalu Schneider.

Festivalem budou provázet oblíbení herci a členové hudební skupiny All X Alan Novotný a Olda Smysl, charitativní akci podpoří také Miss Angelika a Patrik Havelka. Patronkou letošního ročníku se stala známá herečka Daniela Kolářová, která také do Tišnova osobně zavítá.


V minulosti na festivalu vystoupili např. Miro Žbirka, Tomáš Klus, Lenny, Lenka Dusilová, Jaroslav Uhlíř, Jiří Schmitzer, Petr Bende, Vladimír Mišík, Dan Bárta, Katarína Knechtová, Jan Budař, skupiny Mňága a Žďorp, Švihadlo, Psí vojáci, Kurtizány z 25. Avenue, Mandrage, Charlie Straight, Toxique, The Tap Tap a další. Veškerý výtěžek z festivalu je vždy věnován na podporu očkovacích programů UNICEF a podporu menších regionálních charitativních projektů.

Za šest let existence festivalu se pořadatelům podařilo shromáždit 145.000 Kč na regionální projekty a více jak 380.000 Kč na podporu očkovacího programu UNICEF. V praxi to znamená proočkování asi 640 ohrožených dětí, a tedy záchranu 640 dětských životů.


Další informace:
www.hudbouprounicef.cz, info@hudbouprounicef.cz

Tisková zpráva

Štítky UNICEF, festival, hudební festival, Richard Müller, Tišnov, projekt, Hudbou pro UNICEF, Jan Schneider, Charlie Straight, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní hvězdou letošního Hudbou pro UNICEF bude hudební legenda Richard Müller  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.