Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Špilberk již po šestnácté ovládnou Letní shakespearovské slavnosti

Nejslavnější milostný příběh všech dob, úspěšné představení z Ostravy, hvězdné obsazení a zážitek pod širým nebem s kouzelnou atmosférou hradu Špilberku – nejen to přináší šestnáctý ročník Letních shakespearovských slavností v Brně.

Letní shakespearovské slavnosti v Brně také letos lákají na celkem sedmnáct představení šesti vybraných her známého anglického dramatika. Premiérou letošního divadelního festivalu bude inscenace Romeo a Julie v režii autorského tandemu SKUTR – Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský. V hlavních rolích se představí Tereza Voříšková, Jan Sklenář, Naďa Konvalinková, Saša Rašilov, Lenka Krobotová, Jiří Vyorálek, Dana Batulková a další. Nejznámější milostný příběh měl svou premiéru již v roce 1595, že má co říct i po více než čtyřech stoletích, si diváci mohou ověřit po čtyři herní večery.

Na co se těšit?
Premiéru bude následovat loňská úspěšná inscenace Mnoho povyku pro nic s nezapomenutelnou dvojicí Puškvorce a Šťovíčka v podání Petra Čtvrtníčka a Leoše Nohy. Dále se představí Tatiana Vilhelmová a Roman Zach v moderním pojetí Zkrocení zlé ženy a loňská úspěšná premiéra z Ostravy Jak se vám líbí - komedie plná bláznivých situací, postav, přeměn, milostných zápletek. K letošnímu repertoáru patří také Sen noci svatojánské - hra o lese, žárlivosti i vášni a hlavně o tresti květu zvaného Violka lásky, díky níž vidět neznamená vidět. A na závěr nesmí samozřejmě chybět již tradiční Veselé paničky windsorské v režii Jiřího Menzela se Simonou Stašovou a Bolkem Polívkou v hlavních rolích.

Myslím, že letos bude opět nejtěžší volbou vybrat z vyrovnaných her. Pro návštěvníky festivalu je také připraveno občerstvení v podobě grilovaných dobrot, točeného piva i nealka, u vchodu můžete zakoupit také knižní podobu díla Williama Shakespeara v překladu Martina Hilského. Teď už zbývá jen přát si krásné počasí,“ říká Roman Valla, ředitel spolupořádající agentury Ogilvy&Mather Morava.

Na Špilberk pohodlně
I v letošním roce můžete využít dopravu na Špilberk autobusem č. 81. Tato služba je pro návštěvníky připravena ve spolupráci s Dopravním podnikem města Brna. Sledujte prosím aktuální jízdní řád. Příjezd autem přímo k hradu ani k parkovišti pod hradbami není možný. Zákaz neplatí pro vozidla s platným označením ZTP.

Předprodej vstupenek bude zahájen v pondělí 18. května 2015 v 10 hodin v předprodeji na Radnické 2 nebo online na vstupenky.ticbrno.cz.

Tisková zpráva

Štítky Špilberk, Letní shakespearovské slavnosti, Brno, Ostrava, hrad, slavnost, představení, Naďa Konvalinková, Lenka Krobotová, Tereza Ramba, Saša Rašilov mladší, Jan Sklenář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špilberk již po šestnácté ovládnou Letní shakespearovské slavnosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.