Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Láska z TikToku. Divadlo Polárka uvádí novinku o skutečné aféře populárních amerických influencerů

Brněnská Polárka připravila hru o soukromí dvou náctiletých influencerů. Hra nazvaná Láska z TikToku vznikla podle skutečných událostí, je určená pro diváky od 15 let. Napsala a zrežírovala ji Daniela Špinar. Premiéra inscenace odstartuje letošní sezonu na Malé scéně Polárky už v sobotu 19. října.

Hra je intimní divadelní sondou do soukromí dvou náctiletých influencerů, kteří se vrhli do bláznivého, vzrušujícího vztahu, protože to veřejnost tak chtěla. Divadelníky inspiroval příběh Jacka Wrighta (*2003) a Sienny Mae Gomez (*2004). Oba měli na sociální síti TikTok přes deset milionů sledujících a stali se miláčky Ameriky.

Zveřejňovali spoustu společných videí, často s intimním podtextem. Jejich fanoušci spekulovali, zda netvoří pár i v soukromí. Na konci března roku 2020 se ale objevilo podezření, že Sienna Jacka sexuálně obtěžuje. Činohra zkoumá, jak tenká je hranice mezi hrou a sexuálním obtěžováním.

„Láska z TikToku navazuje na loňskou inscenaci o prvních sexuálních zkušenostech Poprvé a rozvíjí dramaturgickou linku Polárky pro dospívající diváky, která se věnuje hranicím osobní svobody, tělesnosti a otázce konsentu," popsal umělecký šéf Polárky a dramaturg inscenace Jiří Hajdyla„Přivádíme navíc do Brna a do Polárky významnou osobnost současné české režie, bývalou uměleckou šéfku Národního divadla Danielu Špinar," doplnil. 

Inscenace cílí na příslušníky generace Z. Pro ně Divadlo Polárka připravilo v rámci reprízy 22. října speciální akci Hledá se hlas Gen Z!, kdy mají lístek za symbolickou cenu a po představení možnost potkat se s herci a vedením divadla. 

„Je to love story, která je spíše anti love story, je o hledání osobních hranic a schopnosti říct ne, je o vlivu sociálních sítí, touze po slávě a neschopnosti oddělit veřejný život od toho soukromého. A obsahuje ještě jedno nesmírně důležité téma: zneužití muže ženou. Na to ještě stále není naše společnost úplně připravena," dodala režisérka Špinar.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Žemla

Štítky Brno, Divadlo polárka, drama, divadlo, umění, kultura, Daniela Špinar, herci, TikTok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Láska z TikToku. Divadlo Polárka uvádí novinku o skutečné aféře populárních amerických influencerů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.