Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na veletrh vynálezců nebo den archeologie do muzea

Třetí říjnový víkend zůstane sluníčko schované za mraky. V oba dny teploty vyšplhají k patnácti stupňům. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak volné dny strávit. Na malé i velké vynálezce v Brně čeká celosvětová přehlídka kreativity, tvořivosti a inovací. Nadšenci do starých aut si na brněnském výstavišti užijí burzu a výstavu veteránů. Na fanoušky pravěku a archeologie čeká v Moravském zemském muzeu speciální prohlídka. V brněnském centru VIDA! se děti i dospělí přiučí o první pomoci a vyzkouší si různé zdravotní úkony.

Trénink první pomoci

V Brněnském centru VIDA! si připravili program ke Světovému dni záchrany života. Návštěvníci se dozví, jak správně postupovat při resuscitaci, jak rozpoznat srdeční zástavu, zavolat záchranku a zahájit nepřímou srdeční masáž. Na odvážlivce čeká také pitva vepřového srdce. Program především pro dospělé a děti od 11 let. Pro mladší děti si záchranáři připravili ošetřování pejska Defíka nebo projížďku v plyšové sanitce

FOTO: se solením VIDA!
neděle 20. října, více informací 

Do Brna přijednou vynálezci

Celosvětová přehlídka kreativity, tvořivosti a inovací přichází i do Brna. Návštěvníci si mohou vyzkoušet a osahat nevšední projekty a experimenty z oblastí nových technologií, řemesel, 3D tisku, ale i vyšívání, elektroniky, designu, dronů, modelářství a mnoho dalších. Zájemci se seznámí s elektronickými a technologickými vychytávkami, řemesly, designem, 3D tiskem, udržitelnými projekty, roboty a se spoustou dalších netradičních projektů.

FOTO: se svolením Maker Faire
sobota 19. října – neděle 20. října, více informací 

Veteráni na obdiv i ke koupi

Na návštěvníky brněnského výstaviště čeká burza historických vozidel, výstava historických automobilů a motocyklů, prezentace prací restaurátorských dílen. Dříve akce byla známá pod názvem MotorTechna, dnes VeteránTechna. Zájemci se mohou těšit na automobily, motocykly, součástky a náhradní díly, dokumentaci a literaturu či sběratelské předměty.

FOTO: se svolením Veterántechna Brno
sobota 19. října, více informací 

Den s archeology v muzeu

Kurátoři Archeologického návštěvníky při příležitosti Mezinárodního dne archeologie provedou pravěkými a středověkými expozicemi Moravského zemského muzea a představí ty nejzajímavější lokality z pravěku, rané doby dějinné a středověku. Kromě vystavených exponátů si pro zájemce však připravili také něco navíc. Mohou se těšit na ukázku běžně nepřístupných artefaktů z muzejních depozitářů nebo na představení nových přírůstků do sbírek jako například měděný depot z eneolitu nebo vrcholně středověký meč.

FOTO: se svolením MZM
sobota 19. října, více informací 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením: VIDA!, Marker Faire, Veterántechna Brno, MZM

Štítky víkend, BVV, výstaviště, vynález, veterán, zdraví, pravěk, archeologie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na veletrh vynálezců nebo den archeologie do muzea  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.