Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na gulášový festival nebo Hradozámeckou noc

Čtvrtý srpnový víkend ručičky teploměrů se přehoupnou přes třicítku, v neděli odpoledne meteorologové očekávají přeháňky. Brněnská Drbna přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Nadšenci do historických aut se mohou těšit na jejich přehlídku v několika městech na Břeclavsku. Mlsné jazýčky ocení gulášový festival v Hrušovanech nad Jevišovkou. Děti i dospělé zabaví Hradozámecká noc na několika hradech a zámcích v kraji, například na Pernštejně. Ve Veselí nad Moravou bude veselo, odehraje se tam totiž oblíbená Bartolomějská pouť.

Ve Veselí bude veselo

Na svátek sv. Bartoloměje se již tradičně ve Veselí nad Moravou koná pouť s jarmarkem a bohatým doprovodným programem. Veškeré dění se uskuteční v blízkosti kostela sv. Bartoloměje, a i letos bude náměstí plné prodejních stánků, atrakcí pro děti spolu s hudebním programem, večerním koncertem v kostele a rockovou zábavou.

FOTO: se svolením města Veselí nad Moravou
sobota 24. srpna – neděle 25. srpna, více informací 

Přehlídka veteránů na Břeclavsku

Sraz historických vozů v kouzelném prostředí Jižní Moravy se za poslední roky stal nedílnou součástí konce letních prázdnin. S dozrávajícím révou a prvním burčákem se v malebném regionu Pálavy sjíždějí vzácné veterány. Součástí programu je nenáročná jízda malebnými moravskými vinařskými cestami s představením veteránů divákům v moravských městech Mikulov a Valtice.

FOTO: se svolením webu Pálavský Oldtimer
pátek 23. srpna – neděle 25. srpna, více informací 

Hradozámecká noc na hradě Pernštejně

Desítky hradů, zámků a dalších památek po celém Česku zůstanou v sobotu 24. srpna 2024 otevřeny i po setmění a nabídnou návštěvníkům jedinečné zážitky v podobě netradičních prohlídek, večera plného příběhů, hudby a divadla. Nejinak tomu bude na hradě Pernštejně a v jeho Vrchnostenské zahradě.

FOTO: se svolením hradu Pernštejn
sobota 24. srpna, více informací 

Hrušovany nad Jevišovkou provoní guláš

Místní i přespolní týmy se tradičně utkají v klání o nejlepší guláš na Gulášfestu 2024 v Hrušovanech nad Jevišovkou. Jedná se o pohodovou rodinnou akci, kde si každý přijde na své. Pro rodiny s dětmi bude připravena pikniková zóna se skákacími hrady, poníky a možnosti projížďky na traktorové vlečce. V rámci akce proběhne ochutnávka různých pivních speciálů. Připraven bude stánek s langoši, bramboráky a cukrovou vatou.

FOTO: Pixabay.com
sobota 24. srpna, více informací 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com, se svolením města Veselí nad Moravou, se svolením hradu Pernštejn, se svolením webu Pálavský Oldtimer

Štítky víkend, hrad, zámek, veterán, auto, guláš, festival, pouť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na gulášový festival nebo Hradozámeckou noc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.