Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

VIDEO: V Brně propukly majálesové oslavy. Do bujarého průvodu plného hudby se zapojily tisíce lidí

V centru jihomoravské metropole propukly bujaré oslavy Majálesu. Jeho organizátoři si letos dali za cíl vytvořit vůbec největší český majálesový průvod od dob revoluce. Pouliční akce doprovázené hudebním programem se zúčastnily tisíce lidí.

Sobotní průvod začal v srdci metropole na náměstí Svobody. Zde se lidé seskupovali už od půl desáté ráno, k čemuž jim hráli vítězové soutěže studentských kapel Majáles Band Contest. O rozptáýlení se postaraly také roztleskávačky. 

Asi o hodinu později se účastníci zařadili za jeden ze šesti alegorických vozů. Každý z nich zastupoval jednu z brněnských univerzit a zároveň měl svého interpreta. Za MENDELU to byla Vypsaná Fixa, za MUNI Mirai, za UNOB Mikolas, za VETUNI Ewa Farna, za VUT Chinaski a za střední školy Manane. 

V 10:30 početný průvod vyrazil na předem vytyčenou trasu. Přes centrum Brna zamířil až na brněnské Výstaviště, kde se budou konat hlavní vystoupení programu. 

„Má studentská léta už jsou dávnou minulostí, ale rád se nechám vtáhnout atmosférou. Brněnští studenti mají neskutečnou energii a elán," okomentoval dění ve městě náměstek jihomoravského hejtmana Jiří Crha (ODS).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Anna Pospíšilová

Štítky Brno, Majáles, průvod, oslava, hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Brně propukly majálesové oslavy. Do bujarého průvodu plného hudby se zapojily tisíce lidí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.