Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Oslavte svátek lásky na Ultimátním Love Festu na 1. máje

PR článek

Prostory vedle brněnské Galerie Vaňkovka se 1. května od 17 do 22 hodin promění v místo plné lásky, hudby a zábavy. Ultimátní Love Fest, kterým Loterie Korunka oslaví svátek lásky, nabídne návštěvníkům vystoupení špičkových hudebníků jako jsou Lenny, Lake Malawi nebo NobodyListen & Annet X, celou akcí vás provede herec a moderátor Milan Peroutka. Chybět nebude spoustu dobrého jídla a pití od nejlepších místních producentů v oblasti gastronomie. Na místě je také možnost získat limitovaný merch od známého českého návrháře Jana Černého vytvořený speciálně pouze tuto příležitost. Jak vznikla tato spolupráce a co inspirovalo návrháře Černého při tvorbě tohoto merche se dozvíte v rozhovoru.

Jak vznikala spolupráce s Korunkou? Jaké bylo zadání?
Celá ta spolupráce pro mě byla docela výzva, přeci jenom jde o loterii. Takže jsem se chvíli rozmýšlel, ale uvědomil jsem si, že jde o fresh loterii, do které vsadíte něco „for fun“. Nesázíte desetitisíce a nečekáte, jestli se něco stane. Zadáním bylo triko, které symbolizuje lásku. Láska je ta nejhezčí věc, co můžeme mít, i když jde trochu o klišé. Mě to téma bavilo, rozhodl jsem se k němu přistoupit po svém, s vtipem, trochou „sprostosti“. Na trikách, která jsem pro Ultimátní Love Fest navrhl, je grafika dvou třešní – ty vnímám jako nejvíc hot ovoce. Třešeň, ze které pomalu kape tekutina, působí navíc lehce sexy. Ona ne každá grafika na oblečení funguje, ale tohle není ten případ. Barvy vycházejí ze staré americké grafiky. Je to rock and roll s vintage duchem. 

Proč zrovna tenhle styl?
Dirty love prostředí a estetika amerických vintage plakátů se vrací zpět. Jestli se dá říct, že je něco teď trendy, tak je to zrovna tohle.

Vaše trika mají charakteristický oversize střih. I to nové ho bude mít?
Ne. V tomto případě jsem zvolil klasický unisex střih, který je rovnější a sedne většině. Navíc předpokládám, že se dostane k lidem, kteří mou tvorbu ještě tolik neznají a ocení spíš tento střih.

S čím byste doporučil triko nosit? 
Tohle triko se hodí téměř ke všemu. Tím, že jde o černé triko s vintage lookem, zkombinoval bych ho s džínovinou, ať už riflemi nebo sukní. Americký vibe posílí plisovaná sukně, černé kalhoty nebo šortky. Je tam výrazný barevný motiv, takže bych tričko mixoval spíše s neutrálními barvami. Já osobně bych ho zkombinoval se svými modrými riflemi ze silného denimu, které připomínají klasické americké levisky.

Merch může získat jenom ten, kdo si vsadí 1. května u loterie Korunka za 500 korun. Zároveň bude mít každé triko na visačce unikátní kód v hodnotě 1000 Kč a s těmi je možné třeba hrát každý týden o 50 milionů až do konce roku. Jste rád, že můžete takhle zprostředkovaně někomu přinést i finanční výhru? 
Určitě. A hrozně moc bych si přál vědět, že někdo díky mému triku vyhrál, ale nevím, zda to půjde dohledat.

Sázíte se vy sám? Třeba s někým o něco?
Když jsem to v životě zkusil, byl jsem přesvědčený o své pravdě, ale vždy se ukázalo, že je to naopak. Mně se zdá, že to pokaždé nějakým způsobem hrozně zakřiknu.

Věříte na rčení „neštěstí ve hře – štěstí v lásce“? Máte jedno nebo druhé?
Moc štěstí ve hře právě nemívám. Já mám spíše štěstí v tom, co dělám, co se týče nějakého směru v životě nebo v podnikání, což je občas také trochu hra. Ale zas mám štěstí v lásce.

V loterii hrají velkou roli čísla. Co ve vašem životě?
Mám v datumu hodně devítek, takže toto číslo mám rád. Celkově mám rád lichá čísla jako 3, 7 a 9. Projevuje se to i v oblečení, co dělám – když dělám novou kolekci, často jednotlivé kousky vyrábím po trojicích. Jako například tři obleky v různých variantách či barvách. Přijde mi, že trojice lépe funguje i vizuálně a esteticky v lichém počtu, když mi visí v showroomu na štendrech. Trojka mi přijde jako velmi silné číslo a často se jí řídím v tom, co dělám. Na lidské oko totiž funguje moc dobře.

Ultimátní Love Fest se koná 1. května. Má pro vás toto datum nějaký význam?
Má a velký. Jako dítě jsem chodil s rodiči do kostela. Vše bylo vždy krásně rozkvetlé. Pro mě je 1. máj symbol toho, že vše všude kvete, kolem je spousta zeleně a krajina je krásně romantická.

A jako oslava lásky? Co je pro vás vůbec láska?
Pro mě je láska hrozně neuchopitelná emoce. Když se bavíme o lásce partnerské, je to něco, kdy jste s tím druhým člověkem životní parťáci. Lásku cítím k lidem, i některým objektům nebo zvířatům. Jde o spojení mezi vámi a tím člověkem, zvířetem nebo objektem, kdy cítíme příjemné pocity a vaše duše plesá. Když vás hřeje jejich blízkost.

Co vás ještě čeká v květnu? A ve zbytku roku?
Z Brna jedu na event do Ostravy. Jde o první ročník fashion/design festivalu, kde budu spouštět limitovaný prodejní drop, který jsem vytvořil přímo pro tuto multidisciplinární událost. Pak mě čeká pár dnů volna, kdy se chystám s rodiči do italské Puglie. Červen a červenec pro mě budou divoké měsíce, protože budu představovat zahajovací kolekci pro český olympijský tým. Zároveň k tomu připravuji i kolekci pro paralympijské hry, které se konají o měsíc později. A na podzim se opět chystám udělat svou módní show.

Jaké jsou podmínky ke vstupu na festival a jak získat triko LOVE od Jana Černého se dozvíte na webu Ultimátního Love Festu.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast na hazardní hře může být škodlivá a je zakázána osobám mladším 18 let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslavte svátek lásky na Ultimátním Love Festu na 1. máje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.