Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Studenti v Brně odstartovali majálesové jaro. V centru metropole postavili májku

Náměstí Svobody v centru Brna zdobí májka, kterou studenti nesli v průvodu městem. Symbol majálesových oslav, které potrvají měsíc, studenti postavili dnes odpoledne. Oslavy završí 11. května, kdy vypukne hudební festival. Festivalu se v minulých letech účastnily tisíce lidí a řadí se tak k největším hudebním akcím na Moravě.

Studenti z různých brněnských univerzit společně postavili májku. Setkali se u Mendelovy univerzity v Černých Polích a v hlučném a barevném průvodu, který čítal několik stovek účastníků, vyrazili směrem do centra města. Strom, který zdobí střed Brna, poskytla Mendelova univerzita, konkrétně Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny.

V průvodu byli reprezentanti Vysokého učení technického oblečeni do červené, studenti Masarykovy univerzity přišli v modrých barvách a studenti Mendelovy univerzity v zelených oděvech. Také se do průvodu zapojili zástupci Veterinární univerzity slazení do bílé spolu s černě oblečenými posluchači Univerzity obrany.

„Je skvělé, že dorazilo ještě mnohem více účastníků než minulé roky,“ pochvaloval si starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl (ODS). Na náměstí Svobody studenti májku společně dozdobili a vztyčili. Roztančený Svoboďák měla na svědomí brněnská studentská hudební skupina Ragdoll.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky Majáles, májka, průvod, VUT, MUNI, MENDELU, oslava, jaro, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Studenti v Brně odstartovali majálesové jaro. V centru metropole postavili májku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.