Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Objevovat jarní přírodu nebo soutěžit v jízdě na tobogánu

Na první dubnový víkend meteorologové předpovídají na jihu Moravy kolem třiadvaceti stupňů, sluníčko ale zůstane schované za mraky. Brněnská Drbna opět přináší pravidelnou várku tipů, jak si volné dny užít. Příroda se probouzí a láká k procházkám, objevovat můžete například jedlé rostliny nebo vzácné tvory. K vidění bude také přehlídka dravých ptáků. Děti potěší kostýmová party ve vědeckém parku nebo soutěž v jízdě na tobogánu.

Mistrovství Brna v jízdě na tobogánu

Městské sportovní areály v Brně se i letos otevřou zdarma ve vybraných dnech. Jako první bude v dubnu na jeden den možné vyzkoušet Aquapark Kohoutovice. Připraven bude pestrý program, včetně již tradičního Mistrovství Brna v jízdě na toboganu či dětmi oblíbeného aquazorbingu.

FOTO: STAREZ
neděle 7. dubna, více informací 

Jedlé rostliny na Pálavě

Ochranáři přírody zvou zájemce na jarní botanickou vycházku s názvem Jedlé rostliny. Vydají se do údolí Klentnického potoka a cestou budou pozorovat probouzející se přírodu, zejména rostliny. Mezi nimi se nachází i ty jedlé, kterými můžeme na jaře obohatit jídelníček. Sraz bude na parkovišti u rozcestí na Pernou a Pavlov.

FOTO: CHKO Pálava
sobota 6. dubna, více informací 

Život v mokřadech kolem Punkvy

Pro zájemce si ochranáři přichystali také přednášku s exkurzí do luhů kolem řeky Punkvy. Na programu jsou ukázky z monitoringu zvířat v Moravském krasu nebo exkurze k bobřím okusům a polohradu.

FOTO: Dům přírody
neděle 7. dubna, více informací 

Letové ukázky dravců v Lednici

Lednický zámecký park je nejprestižnějším místem na ukázky dravců v Evropě a tuto sobotu začne sezona ukázek, které v zámeckém parku mají svoji tradici. K vidění budou výři, orli, sokoli, sovy, jestřábi a mnoho dalších, dohromady asi stovka ptáků.

FOTO: Zayferus

Svět zvířat ve VIDA!

Malé i velké potěší rodinný den v kostýmech ve VIDA! science centru. Pracovníci pro děti připravili výzvu, mohou porovnat svoje pohybové dovednosti s těmi zvířecími. Mohou zkusit doskočit dál než blecha nebo zkoumat pod mikroskopem srst ledního medvěda. Příchozí v kostýmu navíc dostanou malý dárek.

FOTO: VIDA!
sobota 6. dubna, více informací 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto STAREZ-SPORT, CHKO Pálava, Dům přírody, VIDA!,Zayferus

Štítky víkend, příroda, aquapark, rostliny, zvířata, kostým, jaro, Pálava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Objevovat jarní přírodu nebo soutěžit v jízdě na tobogánu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.