Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

MINERÁLY BRNO předvedou kamennou přírodní krásu

PR článek

Mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin MINERÁLY BRNO proběhne na brněnském výstavišti od 18. do 19. listopadu. Výstava proběhne tradičně v pavilonu B.

Nákupy vánočních dárků

Letošní listopadový ročník Minerálů Brno hostí přes 260 vystavovatelů z tuzemska i zahraničí.  Vystaveno bude vše, co mohou návštěvníci na podobných akcích očekávat – minerály a výrobky z nich, sběratelské kameny, šperky, přírodniny, dekorace, bytové doplňky a užitkové předměty. MINERÁLY BRNO jsou skvělou příležitostí pro nákup vánočních dárků. Nákup přímo od výrobců nebo dovozců je zárukou hodnoty a pravosti nakoupeného zboží. Z unikátních exponátů se dá zmínit například ametystová geoda, která váží 180 kg. Ve vedlejším pavilonu C je umístěn dobrodružný park Šmoulové. 

Doprovodná výstavba

Doprovodná výstava na galerii pavilonu B je jako vždy zajímavá. Jejím tématem jsou uhličitany. S nimi se setkáváme při mnoha příležitostech – jsou základem mnoha stavebních surovin, například cementu nebo vápna. Uhličitany jsou také důležitou součástí mramoru. Tento dekorační kámen je součástí staveb, pomníků nebo uměleckých děl. Významná ložiska mramoru najdeme i v Čechách a na Moravě. Na výstavě najdeme také vzorky ze Slovenska a dalších zemí.

Zábava pro rodiny s dětmi

Rodiny s dětmi si na Minerálech Brno můžou užít skvělý den. Výbornou zábavou a poučením je samozřejmě prohlídka celé výstavy. Kromě toho je možné na stánku Ústavu geologických věd brněnské Masarykovy univerzity vyzkoušet přiřazení zkamenělých zubů k vymřelým tvorům nebo zkusit určit běžné minerály a horniny a přiřadit je k předmětům, které se z nich vyrábějí.  Jinde mohou děti objvit zkamenělinu rozbíjením „cihliček“nebo najím meteorit pomocí detektoru kovů.

Vstup na MINERÁLY BRNO je buď bránou číslo 1 nebo u pavilonu E. Základní vstupné stojí 120 Kč, zlevněné 60 Kč, levnější při nákupu přes web. V sobotu je výstava otevřena od 9 do 18 hodin, v neděli do 16:30.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, BVV, Výstaviště, Výstava, Minerály

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MINERÁLY BRNO předvedou kamennou přírodní krásu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.