Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Polívkovo divadlo zahalil smutek. Zemřel dlouholetý člen brněnské manéže Jiří Pfeifer

Brněnská divadelní scéna truchlí, zemřel dlouholetý člen Divadla Bolka Polívky Jiří Pfeifer přezdívaný Fretti. V Polívkových manéžích tvořil duo s Jaromírem Tichým známým pod přezdívkou Barin. Bylo mu 74 let. O jeho úmrtí dnes divadlo informovalo na svých facebookových stránkách.

„Zemřel v pátek po dlouhodobých zdravotních potížích. Informace o posledním rozloučení zatím nemáme,“ uvedl mluvčí Divadla Bolka Polívky Michal Adamík.

Jiří Pfeifer se narodil v roce 1948 v Brně a původně se vyučil zámečníkem. Po povinném vojenském výcviku pokračoval ve studiích na stavební průmyslovce. V roce 1972 nastoupil do Divadla na Provázku, kam přišel za kamarádem Jaromírem Tichým. Od té doby se pohyboval v divadelním prostředí.

Fretti se podílel na všech inscenacích Bolka Polívky a také na všech jeho manéžích s výjimkou druhého dílu. Účinkoval i ve filmech Balada pro banditu nebo Šašek a královna. Od roku 1997 pracoval v brněnském Studiu Marta jako jevištní mistr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Divadlo Bolka Polívky

Štítky Jiří Pfeifer, Fretti, Úmrtí, Herec, Divadlo Bolka Polívky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

JAKÉ JE TO HEZKÉ, DVA PIJANI V MĚSTĚ - TE´D OPRAVDU UŽ JEN JEDEN A TO POLÍVKA - DRŠ´TKOVÁ I SE SVÝM SYNKEM, ACH SYNKU SYNKU.......BUMBAL LI JSI.

Neděle, 10. září 2023, 12:40Odpovědět

Baron Kocharovski

na to, kolik toho vypil, se dožil krásného věku. ;-) další z důvodů, proč už i polívka má divadlo zabalit. umět včas odejít (do důchodu) polívka nezvládá.

Neděle, 10. září 2023, 10:33Odpovědět

Polívkovo divadlo zahalil smutek. Zemřel dlouholetý člen brněnské manéže Jiří Pfeifer  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.