Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brněnskou přehradu rozzářil první soutěžní ohňostroj. Vylétly i drony

V moravské metropoli se v sobotu večer předvedl první přehradní ohňostroj Ignis Brunensis. Představení plné efektů a zářivých barev, které si pro diváky připravil český tým, neslo název Hra s ohněm. Nad Brněnskou přehradu vzlétly také drony.

Tradiční soutěžní přehlídka ohňostrojů v Brně započala 26. ročník. Letos se divákům představí čtyři soutěžní show z dílen vítězů předchozích ročníků. První ohňostroj, tentokrát od českých tvůrců Flash Barrandov SFX, se odehrál v sobotu a nesl se v duchu dramatických efektů sladěných s šesti doprovodnými skladbami.

 „Do hudebního podkresu jsme vybrali i skladby z filmu Plunkett & Macleane. Má pro nás speciální význam, jednalo se totiž o jednu z našich prvních supervizí speciálních efektů na áčkovém filmovém projektu,“ řekl k výběru hudby designér Jaroslav Štolba.

Pyromuzikál, který diváky na chvíli přenesl do atmosféry jedné ze slavných bondovek, pracoval i s odrazy na vodní hladině. Po ohňostroji pak přišla na řadu dronová show. Ty si pořadatelé Ignis Brunensis letos připravili dvě. „První dronová show oslavuje třicet let samostatného Česka a Slovenska. Druhá bude lehce mysteriózní,“ nalákal pořadatel akce Ondřej Morávek.

S dvěma stovkami synchronizovaných dronů se diváci znovu setkají v sobotu 17. června, a to po ohňostroji norských soutěžících. Divákům se v červnu předvedou také Švédové, kteří si vítězství v mezinárodním klání připsali loni. Soutěž mohou lidé pozorovat zdarma z výhledových ploch na plážích a okolí Brněnské přehrady. V době ohňostrojů posiluje brněnský dopravní podnik spoje hromadné dopravy. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Robert Vystrčil

Štítky ignis brunensis, ohňostroj, dronová show

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnskou přehradu rozzářil první soutěžní ohňostroj. Vylétly i drony  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.