Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

ANKETA: Brno, Blansko, nebo Znojmo? Jižní Morava rozsvítila vánoční stromy

Jihomoravská města se s počátkem adventního času oblékla do vánočního. Ozdoby i stromy se rozsvítily na ústředních náměstích v Brně, Blansku, Břeclavi, Vyškově, Znojmě i Hodoníně. Která z výzdob je v letošním roce nejhezčí, mohou Brňané rozhodnout v anketě.

Hodonín

Cinkání zvonečků rozsvítilo za zvuku adventních koled vánoční strom v Hodoníně. Tamní stříbrný smrk zdobí bílé žárovky a hvězda na špici. Společně s rozzářením výzdoby zapálil starosta města Libor Střecha (Hnutí PRO Hodonín) spolu s farářem Církve československé husitské Jurajem Jordánem Dovalou první svíci na adventním věnci.


FOTO: Město Hodonín

Blansko

Tradičního rozsvícení vánočního stromu se v Blansku o první adventní neděli účastnily stovky lidí. Modře nasvícená dominanta nedávno zrekonstruovaného náměstí Republiky se ale dočkala rozpačité reakce. Velké emoce vyvolala především volba samotného vánočního stromku. Lidé mluvili o dvanáctimetrovému smrku jako o koštěti a pochybnosti vyjádřil i starosta města.


FOTO: Město Blansko

Vyškov

Do modré je oděný také vánoční strom ve dvacetitisícovém Vyškově. Smrk ztepilý se v centru města rozzářil v neděli, kdy se veřejnosti rovněž představil rozšířený dřevěný betlém od uměleckého řezbáře Tomiše Zedníka. Dominanta stojí na Masarykově náměstí.


FOTO: Město Vyškov

Brno

V moravské metropoli rozsvítili vánoční strom na náměstí Svobody již v pátek 25. listopadu. Šestnáctimetrový smrk ozdobilo letos čtyřiadvacet tisíc žárovek. Ozdoby na stromě ladí s designem brněnských Vánoc, kterým je tentokrát lesklý duhový motiv. Za tmy nejvíce zaujmou modré hvězdy, jimiž je smrk posetý.


FOTO: Brněnská Drna/Daniela Pařízková

Znojmo

Strom na Masarykově náměstí nazdobili ve Znojmě, kde se žárovky s ozdobami ve tvaru dárků rozsvítily na dvanáctimetrovém jehličnanu. Nedělní adventní program doprovodil koncert zpěváka Ondřeje Rumla. Menší strom lákal davy také na znojemské Horní náměstí. 


FOTO: Město Znojmo

Břeclav

Advent zahájili o uplynulém víkendu rovněž v Břeclavi, kde se strom za bohatého doprovodného programu rozzářil již tradičně v městském parku. Letos se město, kterému na podzim vypověděl smlouvu dodavatel energií, rozhodlo šetřit. Chudší výzdoby se dočkalo například veřejné osvětlení. 


FOTO: FB/František Kostrouch

Které z jihomoravských měst má letos nejhezčí vánoční strom?

Celkem hlasovalo340 čtenářů

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Blansko, město Vyškov, město Znojmo, město Hodonín, FB/František Kostrouch, Daniela Pařízková

Štítky vánoce, výzdoba, advent, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Brno, Blansko, nebo Znojmo? Jižní Morava rozsvítila vánoční stromy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.