Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnské arboretum ukazuje lidem rozkvetlé kosatce

Za rozkvetlými kosatci, přezdívanými orchideje severu, mohou milovníci přírody od pátku vyrazit do Botanické zahrady a arboreta Mendelovy univerzity v Brně. Výstava IRIS se tam uskuteční poprvé po pandemii, potrvá do 30. května. Kosatce všech barev rostou na záhonech pod širým nebem. V zahradě kvete také řada dalších rostlin a dřevin.

Jaro ve svém plném rozmachu hýří barvami nejen kosatců, ale i keřů, trvalek, skalniček a pozdních cibulovin. Naše sbírka velkokvětých kosatců čítá více než 350 kultivarů, které jsou seřazeny podle barev a doby vyšlechtění, takže návštěvník může sledovat postupný vývoj květů,“ popsal výstavu vedoucí zahrady Michal Pavlík.

Sbírka kosatců začala vznikat v 70. letech minulého století a botanická zahrada Mendelovy univerzity za ni získala v minulosti několik ocenění. První specializovanou výstavu tam připravili v roce 1975.

Návštěvníci výstavy IRIS se podívají také do skleníků, v kterých budou naaranžované kvetoucí orchideje, tillandsie a jiné rostliny. Zájemci si mohou zakoupit skalničky a občerstvit se v čajovně. Výstava bude otevřená od pátku denně od 9:00 do 18:00, vstup je možný pouze hlavním vchodem z třídy Generála Píky u zastávky Bieblova.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MENDELU

Štítky Brno, arboretum, Kosatce, výstava, kosatec, Mendelova univerzita v Brně, Michal Pavlík, rostliny, zahrada, vstavačovité, botanická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské arboretum ukazuje lidem rozkvetlé kosatce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.