Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Odstartoval prodej vstupenek na Divadelní svět 2022

Už po třinácté si budou moci brněnští diváci užít Divadelní svět Brno – mezinárodní divadelní přehlídku, která svým rozsahem patří mezi tři největší divadelní festivaly u nás. Letošní ročník bude probíhat od 24. do 29. května.  

Do Brna přijede na padesát souborů z celého světa a vybírat bude možno nejenom z divadelních představení, ale i z bohatého doprovodného programu, který zahrnuje workshopy, besedy, debaty, online program i premiéru dokumentárního filmu o režisérce Evě Tálské. 

Jako v minulých ročnících, i letos je hlavním organizátorem Národní divadlo Brno, které festival koordinuje společně s dalšími brněnskými divadly a institucemi – Městským divadlem Brno, Divadelní fakultou JAMU, Divadlem Husa na Provázku a Divadlem Polárka; letos se k festivalu po krátké odmlce vrací i Divadlo Radost. 

Mezi největší magnety festivalu bude zcela jistě patřit izraelský Kibbutz Contemporary Dance Company, jeden z nejlepších světových souborů moderního tance, který do Brna přiváží své představení Azyl. Taktéž ze zahraničí, z Polska, přijede varšavský Teatr Rozmanitości s výpravnou hrou Střípky ženy, magii v loutkovém podání zase přivezou francouzští Les Antliaclastes. Jejich dvě hry, Ambra a Valčík elfů, hrané téměř beze slov, jsou plné unikátních loutek, strojů a přístrojů a zaujmou zcela jistě nejenom dětské publikum. 

Pražské Národní divadlo na festivalu vystoupí s cenami ověnčenou Vassou Železnovovou (v titulní roli Zuzana Stivínová), Divadlo Na zábradlí přiveze Petra Čtvrtníčka a Annu Fialovou ve nečekaně aktuální hře Tajný agent. Na festivalu se představí i brněnská divadla a instituce, které celou akci spoluorganizují – některá jejich představení budou opatřena anglickými titulky, takže si festival budou moci, alespoň částečně, užít i návštěvníci ze zahraničí a expati žijící v Brně. 

Veškeré informace včetně vstupenek na festival lze získat na www.divadelnisvet.cz, vstupenky je možné zakoupit také na pokladnách všech zúčastněných divadel.  Až do 6. dubna platí na všechny vstupenky Early bird sleva.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Divadelní svět, divadlo, festival, Brno, NDB, vstupenka, Národní divadlo Brno, Eva Tálská, divadelní festival, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Divadlo Husa na provázku, Divadlo Polárka, Loutkové divadlo Radost, Petr Čtvrtníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odstartoval prodej vstupenek na Divadelní svět 2022  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.