Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ples jako Brno se letos neuskuteční kvůli dopadům války na Ukrajině

Ples jako Brno, jedna z hlavních společenských akcí sezony, se letos neuskuteční. Důvodem je ruský vpád na Ukrajinu, respektive jeho dopady na ekonomiku i atmosféru v Česku. O přesunu 10. ročníku plesu na 28. leden 2023 informovali pořadatelé Bedřich Snášel a Tomáš Pakosta na Facebooku, změnu avizuje také web Plesu jako Brno. Akce se měla konat původně letos v lednu, pak ji pořadatelé posunuli na květen, nakonec na leden příštího roku.

Loni ples nebyl kvůli pandemii koronaviru. „Těšili jsme se na opětovné shledání se známými tvářemi po dvou letech a stejně tak jsme chtěli předvést to nejlepší, co umíme, tvářím novým. Pak ale přišel konflikt na Ukrajině a od tohoto data se zastavil obchod. Za současné situace nejsme schopni ples naplnit a uskutečnit ho právě takový, jaký ho očekáváte," napsali Snášel a Pakosta.

„Pevně věříme, že chápete naše rozhodnutí v této pohnuté době neuspořádat ples, na kterém bychom se měli všichni uvolněně smát, tančit a hodovat,“ doplnili organizátoři.

Letos se neuskuteční ani ples hlavního města Prahy, původně plánovaný na 2. dubna. Vedení Prahy jej zrušilo mimo jiné i kvůli válce na Ukrajině. Ples byl koncipován jako poděkování složkám integrovaného záchranného systému za pomoc a nasazení v boji proti šíření covidu. Záchranáři se ale nyní intenzivně věnují pomoci uprchlíkům.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tino Kratochvil/plesjakobrno

Štítky ples, Brno, Celebrity, Ukrajina, Válka, ruská invaze na Ukrajinu, Česko, Facebook, pandemie covidu-19, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

...no a co tak místo plesu máme jiné kulturní obohacení Ukrajinským národem a jejich tradicí...a to je rozhodně větší přínos než jeden ples

Sobota, 2. dubna 2022, 16:43Odpovědět

Ples jako Brno se letos neuskuteční kvůli dopadům války na Ukrajině  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.