Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno přivezlo do obchoďáku 3D model vysněného vlakového nádraží

Pozornost nakupujících i kolemjdoucích poutá nově v brněnské Galerii Vaňkovka model nového vlakového nádraží, které se má v Brně v příštích letech stavět. Návštěvníci obchodního domu tak mají možnost detailně se seznámit s 3D projektem vítězného návrhu, který určuje podobu budoucí stavby.

Velký 3D model vzniknul na základě územní studie nové čtvrti Trnitá. V minulosti sloužil pro porotou v mezinárodní soutěži o nové brněnské nádraží. V obchodním domě obsahuje návrh rovněž projekt nizozemského ateliéru Benthem Crouwel Architects, který stojí za projektem nádraží v Rotterdamu nebo za rekonstrukcí a dostavbou nádraží v Amsterdamu, a podle kterého má také vzniknout nové nádraží v Brně. 

Podle vítězů mezinárodní architektonické soutěže se brněnské nádraží stane novou branou do města a pozitivním impulzem pro vznikající čtvrť Trnitá na nábřeží řeky Svratky. Brňané získají moderní přestupní uzel a záruku dalšího rozvoje zdejší železniční dopravy,“ upřesnil Michal Sedláček, ředitel Kanceláře architekta města Brna.

Výstava modelu potrvá v obchodním domě, kterým se denně mihne tisíce lidí, do pátého února.  „Galerie Vaňkovka je svou polohou s brněnským nádražím úzce spjatá, vystavit model nového nádraží právě zde se proto vyloženě nabízí,“ dodal ředitel Vaňkovky Tomáš Knop.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, Model, KAM, Vaňkovka, projekt, obchodní dům, železniční stanice, Michal Sedláček, Amsterdam, Rotterdam, Kancelář architekta města Brna, Trnitá, Svratka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Joseph Xspy

? Co to bude Brno ? .... Už máme model ????

Pondělí, 17. ledna 2022, 19:58Odpovědět

Brno přivezlo do obchoďáku 3D model vysněného vlakového nádraží  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.