Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Muraly v Bronxu dokončeny. Poslední šance hlasovat v Dáme na vás 

PR článek

V brněnském Bronxu byly v listopadu dokončeny poslední dva velkoformátové obrazy, které vznikly v rámci projektu Městská galerie z participativního rozpočtu Dáme na vás. Nyní mají Brňané poslední šanci rozhodnout, jaké projekty se v jejich okolí budou v příštím roce realizovat. Hlasovat v Dáme na vás je možné už jen do půlnoci 30. listopadu. 

Realizované projekty  

Do konce listopadu si můžete prohlédnout na výstavě na Malinovského náměstí nejen 67 finálových projektů, ale také výběr z 21 dokončených projektů a aktuálně 29 realizovaných. 

Mezi nejnovější dokončený projekt patří Městská galerie, díky kterému vzniklo pět velkoformátových maleb. První z nich nese název Mendel od autorky Venduly Chalánkové na ulici Cejl. Na ulici Bratislavská jsou hned dvě malby – V těle ryby bez vody od Evy Koťátkové a Jean a Pierre od Petra Maliny. Dalším obrazem je Pater noster od Milivoje Husáka na ulici Stará a posledním Tep města od Marata Danilyana na ulici Příkop. 

Lokalita známá jako Bronx, rozkládající se v městských částech Brno-střed a Brno-sever, prochází už nyní velmi dynamickou proměnou a Městská galerie zvyšuje její potenciál stát se kreativní čtvrtí přitažlivou pro návštěvníky. Mnoho domovních zdí se v této oblasti nabízí jako výstavní plocha unikátní městské galerie v rozsahu, který nemá v Evropě obdoby. 

Smyslem projektu je dát Bronxu nový, vizuálně silný charakter, a to vytvořením velkoformátových obrazů na štítových plochách domů, jejichž autory by byli významní čeští a světoví umělci. Projekt má ambici vylepšit veřejný prostor skutečně hodnotnými výtvarnými díly vybranými s ohledem na specifikum místa,“ upřesnil navrhovatel projektu Martin Reiner

Jak hlasovat?  

Hlasovat může každý občan města Brna starší 18 let, k dispozici má celkem 5 kladných hlasů a 2 hlasy záporné. Hlasovat lze elektronicky od 1. do 30. listopadu na damenavas.brno.cz nebo přes full účet na brnoid.cz. Jaké projekty se budou v příštím roce realizovat je nyní na občanech města Brna.  

Ohodnoť článek

Štítky Brno, Dáme na vás, Participace, projekt, Bronx, galerie, Vendula Chalánková, Eva Koťátková, Petr Malina, Milivoj Husák, Martin Reiner, Otčenáš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muraly v Bronxu dokončeny. Poslední šance hlasovat v Dáme na vás   |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.