Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Akční komedie s Reynoldsem baví, neprávem vězněný Mohamed však zaujme víc

Na Red Notice se všichni dlouho těšili, možná nakonec až moc. Oproti tomu na thriller s Jodie Fosterovou se netěšil nikdo a může tedy jen pozitivně překvapit. Podobně jako animovaná sci-fi nebo seriál o delikventech bojujících v Alpách.

Red Notice

Dlouho očekávaná akční krimikomedie konečně dorazila na Netflix. Režie se ujal Rawson Marshall Thurber, stojící za komediemi Millerovi na tripu nebo Vybíjená, o zábavu by tedy mělo být postaráno. Nabušené obsazení k sobě (nebo proti sobě?) svedlo Gal Gadotovou a Ryana Reynoldse v rolích znepřátelených gangsterů a Dwayna Johnsona jako experta FBI na chování zločinců. Dobrodružná jízda je mladším bráškou Indiany Jonese z 21.století.

Ale kvalit staršího předchůdce bohužel nedosahuje. Nejde o špatný film, jen se od něj čekalo asi až příliš. Chemie mezi postavami funguje, akční scény jsou zábavné, Reynolds se snaží hláškovat o sto šest, občas se mu to i povede, celý film ale vzbuzuje béčkový dojem.

Během celého filmu dojde k plno zvratům, pompézním večírkům, milostným vzplanutím, a to vše při cestě za hledáním třetího zlatého vejce, které se nachází neznámo kde. Red Notice je akčnějšími Lovci pokladů s typově sice vhodně obsazenými herci, kteří ale tyto role hrají možná až příliš často. Mít k dispozici nejpopulárnější herce současnosti určitě pomůže ke sledovanosti, ale pokud účelem tvůrců nebylo vyprodukovat béčkovou zábavu, mohli si dát záležet trošku víc. Potenciál tady byl. I tak je ale Red notice zábavným filmem, jen jej nemusíte vidět víckrát.

Zdroj: Netflix

Mauritánec: Deník z Guantánama

Nový thriller stojí na Netflixu v pozadí Red notice. Minimálně co do obsazení jde o stejně lákavý kousek. V hlavních rolích se představí Jodie Fosterová, Benedict Cumberbatch nebo třeba Shailene Woodleyová. Film pojednává o Mohamedovi Ouldu Slahiovi, kterého zajala americká vláda a bez obvinění či soudu jej čtrnáct let protiprávně věznila v zadržovacím táboře Guantánamo Bay.

Když už Slahi ztratí veškerou naději na spravedlnost, nachází nečekaného spojence v obhájkyni (Fosterová) a její kolegyni (Woodleyová). Společně se snaží dokázat pravdu a prosadit spravedlnost, v cestě jim ovšem stojí nesmlouvavý vojenský žalobce (Cumberbatch). Právnická přestřelka nabídne spoustu šokujících odhalení. Podaří se právnickému týmu vyprostit nevinného ze zajetí?

Zdroj:  STX Entertainment

Arcane: League of Legends

Nejen komediální animované seriály jsou v kurzu. Občas tvůrci sáhnou i po látce, která se bere vážně. Právě to je případ nového akčního sci-fi seriálu na Netflixu. Už jeho propracovaná animace podobná počítačovým hrám zaujme, hudební podkres se také povedl (ústřední píseň například nazpívali Imagine Dragons). A nevěřili byste, jak vás může animovaný seriál vtáhnout do děje.

Příběh se odehrává v Runové zemi na kontinentu Valoran. Tady se nachází Piltover, město pokroku, vzdělaných lidí a vědců. Pod ním se však rozprostírá Zaun, stoka, kde lidé žijí ve špíně, chaosu, bídě a hemží se to tady kriminálními živly. Do popředí děje vstupují sestry Violet a Powder, které se snaží za každou cenu přežít v tomto nehostinném prostředí magického světa.

Hlavní devízou Arcane: League of Legends je neotřelá animace a propracovanost fiktivního světa. Pro diváky neznalé animovaných sci-fi seriálů by však mohlo být seriál poněkud hůře přístupný a nemuseli by si k němu najít cestu. Ale pokud vás tento žánr zajímá, nějak začít musíte, ne?

Zdroj: Netflix

Divoká republika

Německý dobrodružný seriál pojednává o partě mladistvých delikventů, jež se po tragické události během resocializačního programu uchýlí do Alp. V horách je kromě boje proti silám přírody i sobě samým čeká vytváření nové společnosti, podle vlastních zákonů. Mezilidské vztahy mezi problematickými jedinci se každou chvíli vyhrocují a konflikty či agresivní chování jsou tady na denním pořádku.

Zdejší teenageři neskončili na nápravném kurzu jen tak. Dozvídáme se jejich životní příběhy, z jakého jsou prostředí, jaké měli rodinné zázemí a co je dohnalo k tomu, že místo klasických středoškoláků jsou z nich delikventi. Muž, který se experimentu v horách ujal si vytyčil za cíl, že za osm týdnů mladé provinilce převychová, protože nevěří, že jsou v jádru zlí a nenapravitelní.  Jenomže ne každý se dá převychovat a krádež kol není to samé, co například obchod s lidmi. Mladiství si nejsou rovni nejen ve zločinech, které spáchali, ale rovnost nepanuje ani v jejich skupině. A jeden druhému to dají pořádně sežrat.

Při nočním táboření účastníci kurzu zjistí, že jeden z vedoucích je mrtvý. Podezření samozřejmě padá na jednoho ze zločinců a celá situace se zvrhává. Jak? To už si budete muset zjistit sami v osmidílné Divoké republice na HBO GO.

Zdroj: Magenta TV

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Netflix, Magenta TV, STX Entertainment

Štítky filmové tipy, Netflix, hbo go, seriál, film, Ryan Reynolds, Jodie Fosterová, science fiction, Alpy, komedie, Gal Gadotová, Rawson Marshall Thurber, Benedict Cumberbatch, Shailene Woodley, Indiana Jones

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Akční komedie s Reynoldsem baví, neprávem vězněný Mohamed však zaujme víc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.