Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Brňanům se zadarmo otevřou zahrady legendárních vil

Dnešní státní svátek připomínající Den vzniku samostatného československého státu se v Brně ponese v duchu prvorepublikových časů. Alespoň tak to bude vypadat v zahradách vil Löw-Beer a Tugendhat, které jsou ku příležitosti svátku otevřené pro veřejnost zdarma.

V době první republiky se mezi prostory zahrad legendárních brněnských vil nenacházel plot, a to mimo jiné proto, že majitelé obou objektů byli členy jedné rodiny. Právě do časů, kdy byly před sto lety zahrady propojené, se dnes Brňané mohou přenést. 

„Bude možné opět volně projít od Vily Löw-Beer nahoru k Vile Tugendhat, intenzivně vnímat genius loci této lokality, srovnávat různé způsoby utváření zahrad, objevovat rozmanitá zákoutí, výhledy na Brno a na závěr se třeba občerstvit v naší kavárně,“ pozval do architektonicky bohatých prostor vedoucí pobočky vily Löw-Beer Vladimír Březina.

Do zahrad se návštěvníci podívají zadarmo, stejně jako do výstavních místností v technickém podlaží vily Tugendhat. Na hradě Špilberku pak bude zdarma zpřístupněna výstava Symboly vládců. „Jsem velmi rád, že se nám daří hledat cesty jak veřejnosti zpřístupnit zahrady všech vil, o to více, že Muzeum města Brna čeká rekonstrukce Arnoldovy vily společně se zahradou, která přístupnost celého vnitrobloku první vilové kolonie doplní,“ řekl ředitel Muzea města Brna Zbyněk Šolc.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vila Tugendhat.

Štítky tugendhat, Löw-Beer, vily, zahrady, zahrada, vila, Brno, Československo, vila Tugendhat, První republika, Muzeum města Brna, Březina, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňanům se zadarmo otevřou zahrady legendárních vil  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.