Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Hodoníně mají v ulicích kovový banán i mandarinku

V Hodoníně se objevila umělecká díla. Dva objekty, z nichž jeden tvoří duo Mandarinka a banán a druhý kovová Kapsule, zdobí prostor před Galerií výtvarného umění a na Masarykově náměstí u farního kostela. Autorem je sochař Tomáš Medek.

Kovová umělecká díla upozorňují na připravovanou výstavu Fructus, která se v Hodoníně otevře veřejnosti již ve středu 20. října. Artefakty, které se v tomto týdnu zjevily v ulicích města, zůstanou na obdiv milovníků umění až do ledna příštího roku. Ztvárněné ovoce i Kapsule nesou pro Medka specifické rysy, které zahrnují práci s kovem a tvorbu inspirovanou přírodou.

Tomáš Medek vystudoval sochařství na Vysokém učení technickém v Brně, kde od roku 1988 dodnes působí jako odborný asistent. Umělcovu tvorbu mohou Jihomoravané znát například z brněnského Šilingrova náměstí, kde byla od loňského roku vystavená právě bronzová Kapsule. Medek se ve své tvorbě intenzivně zabývá 3D technologiemi.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hodonín

Štítky umění, socha, Tomáš Medek, Hodonín, banán, Galerie výtvarného umění v Ostravě, umělecké dílo, farní kostel, Vysoké učení technické v Brně, mandarinka, Šilingrovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hodoníně mají v ulicích kovový banán i mandarinku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.