Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Serial Killer před začátkem živého programu nabízí on-line belgickou tvorbu

Ukázkové epizody belgických seriálů různých žánrů lze ode dneška zdarma zhlédnout na webu dafilms.cz. Jde o součást letošního ročníku brněnského festivalu Serial Killer, jehož program pro profesionály začíná ve středu, živé projekce v sálech se rozběhnou ve čtvrtek. Belgická tvorba patří tentokrát k hlavním dramaturgickým liniím, v on-line nabídce jsou například seriály Jeden den, Albatros nebo Pandora.

Belgičtí tvůrci mají jedinečnou schopnost kombinovat žánry způsobem, který je mimo Belgii téměř nemyslitelný. Jejich thrillery mohou být překvapivě vtipné, bezútěšné, komediální a někdy neskutečné. Naopak komedie mohou být neuvěřitelně emotivní, nebezpečné a srdcervoucí,“ uvedl k letošnímu výběru v sekci Fokus: Belgie kreativní ředitel pro mezinárodní tvorbu britské stanice Channel 4 Walter Iuzzolino.

Serial Killer je mezinárodní soutěžní festival televizních a webových seriálů. V soutěži se utkávají seriály ze střední a východní Evropy. Domácí tvorbu letos reprezentuje minisérie Podezření, drama České televize o zdravotní sestře obviněné z vraždy pacienta. V soutěži je dalších pět titulů z ruské, srbské, polské a ukrajinské produkce.

Středeční slavnostní zahájení hostí Cabaret des Péches v pasáži Jalta. Cenu Progressive Killer pro významnou televizní osobnost střední a východní Evropy tam převezme producentka HBO Europe Tereza Polachová, která stojí za seriály jako Bez vědomí, Hořící keř a Pustina. Pronese laureátskou přednášku o postavení žen ve filmovém a televizním průmyslu.

Ve středu začínají také TV Days, festivalový odborný program pro televizní a filmové profesionály, novináře i zástupce akademické obce. Koná se v Divadle na Orlí. Projekce pro veřejnost potrvají od čtvrtka do neděle. Většina projekcí je v závěru doplněna diskuzí s tvůrci seriálu. Všechny seriály festival uvádí v původním znění s českými i anglickými titulky. Přesný program najdou zájemci na webu www.serialkiller.tv.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Serial Killer

Štítky Serial Killer, Brno, Promítání, Seriály, festival, Belgie, Walter Iuzzolino, Střední a východní Evropa, Channel 4, Česká televize, HBO Europe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Serial Killer před začátkem živého programu nabízí on-line belgickou tvorbu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.