Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Husa na provázku dostane na jeviště Bídníky i pub kvíz s menšinami

Brněnské Divadlo Husa na provázku představilo podobu dvojsezony pod novým uměleckým vedením. Čtyři přes pandemickou dobu nacvičené inscenace Raději zešílet v divočině, Čerwuiš, Setkání spiklenců a Pammrová/Březina rozšíří další tři hry. 

Dvojsezona pod heslem Brave new man hledá člověka v budoucnosti a nabídne očekávaná představení, která se kvůli koronaviru nestihla odehrát. „Na Provázku jsme se uplynulými měsíci cítili vyzváni k tomu, abychom setrvačně neopakovali zaužívané, a v době, která se pyšní svou rychlostí a hektičností, se pokusili zpomalit a promyslet způsob našeho života v divadle i mimo něj. Sezonu Brave new man jsme proto prodloužili na dvojsezonu o sedmi titulech a nových participativních formátech,” vysvětlil dramaturg Martin Sládeček, který se letos stal uměleckým šéfem divadla. 

Diváci se mohou těšit na zpracování Chazarského slovníku srbského spisovatele Milorada Paviće, jehož kultovní postmoderní román se skládá ze sta tisíc slov. Právě Chazarský slovník pod taktovkou režiséra Jana Mikuláška otevře druhou část sezony v pátek 19. listopadu.  

Milovníky činohry čeká v letošní sezoně také únorová premiéra zpracování prózy rumunské autorky Aglaji Veteranyi s názvem Proč se dítě vaří v kaši v režii Ondreje Spišáka. A v dubnu se na brněnských prknech, která znamenají svět, ukáží proslulí Bídníci režiséra Michal Hába.

Husa na provázku již tradičně představí také nedivadelní projekty, mezi nimiž nebude chybět nový jevištní pub kvíz Jak to vidí Brno?, který budou divadelníci připravovat společně se zástupci brněnských menšin. „Tvůrci lákají na sousedsky soutěžní večery plné nových pohledů na jejich město a ty, kdo v něm žijí. První díl proběhne už 16. října 2021 ve spolupráci s běloruskou menšinou,“ prozradila mluvčí divadla Barbora Olšanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Divadlo Husa na provázku

Štítky divadlo, představení, husa na provázku, inscenace, Divadlo Husa na provázku, Březina, Jan Mikulášek, Ondrej Spišák, Chazarský slovník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Husa na provázku dostane na jeviště Bídníky i pub kvíz s menšinami  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.