Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně se setkají národnostní menšiny, oslaví je festival

V sobotu 11. září začnou v moravské metropoli Dny brněnských národnostních menšin. Festival Babylonfest oslaví multikulturní historii města a nabídne místo pro setkání lidem, kteří se v Brně natrvalo zabydleli, turistům i zahraničním studentům.

Již čtrnáctý ročník Babylonfestu seznámí českou většinu s brněnskými sousedy pocházejícími z celého světa. Akce představí kulturu, zvyky i tradice etnických i národnostních menšin. Součástí programu bude tradiční společné sázení stromu symbolizující porozumění a spojení mezi národy, koncerty či krojovaný průvod.

„Chceme široké veřejnosti ukázat tradiční lidovou kulturu, kterou si jednotlivé menšiny uchovávají, návštěvníkům koncertů zprostředkovat lidové tradice, zvyky, kroje, ale i gastronomii zúčastněných národností, a tak přiblížit život národnostních menšin ve městě Brně,“ popsal ředitel festivalu Babylonfest Vlastimil Fabišik.

Většina programu bude na zájemce čekat v brněnském parku Lužánky či v Kavárně Spolek. K týdennímu festivalu trvajícímu do soboty 18. září bude také doprovodný program. Během září i října se v Brně uskuteční dvě výstavy, které návštěvníky seznámí s polskou kulturou i Moravskými Chorvaty.

Ohodnoť článek

Foto Babylonfest

Štítky babylonfest, festival, akce, kultura, menšiny, Brno, Lužánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se setkají národnostní menšiny, oslaví je festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.