Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Festival přiveze do Brna to nejlepší z Kolumbie nebo rytmy flamenca

Do Brna míří festival iberoamerických kultur Ibérica, který se koná v Praze, v Čechách pod Kosířem a právě v moravské metropoli, do které přiveze to nejlepší z latinskoamerické kultury. Brňanům se představí hvězdy současné flamencové scény v čele s tanečnicí Maríí Moreno. Nebude chybět výstava v Alfa pasáži, gastronomické ochutnávky nebo galakoncert na brněnském hradu Špilberk.

Letošní festival se koná od 19. do 29. srpna a představí kulturu státu Kolumbie. Návštěvníci se dočkají hudebních vystoupení a rovnou pěti kolumbijských filmů. Jedním ze zástupců kolumbijské kultury je i kolumbijsko-rakouské duo Das Kollektiv. Skupina zahraje na nádvoří Místodržitelského paláce v Brně. „Koncerty dua Das Kollektiv jsou kombinací různých období, ať už se jedná o vášnivé okamžiky argentinského tanga, jazz či moderní zvukové témbry současné hudby. Na festivalu se představí v české premiéře,“ řekl umělecký ředitel festivalu Ibérica Petr Vít. 
 

Jednou z největších hvězd festivalu je tanečnice María Moreno, která začala tančit už v osmi letech, později vystudovala taneční konzervatoř, od té doby jako tanečnice procestovala několik kontinentů a získala mnohá ocenění. Její osobitý taneční projev si budou moci návštěvníci vychutnat dvacátého srpna na hradě Špilberk. 

Kolumbie je domovinou i další autorské dvojice, Mantilla-Chaparro. Umělci vystavují v brněnské Alfa pasáži uměleckou instalaci Unibirds, která se inspirovala biodiverzitou Kolumbie. 

Pro gurmány se na nádvoří Staré radnice představí Fiesta gastronómica, jde o gastronimický festival mořských produktů, na němž se snoubí hispánské gurmánské zážitky s tancem a hudbou. Pro zájemce budou připraveny také tvůrčí dílny flamencového tance, argentinského tanga, salsy či flamencové kytary. Festival se koná na mnoha místech v centru Brna i mimo něj, některá z hudebních vystoupení proběhnou na zámku Belcredi v brněnské Líšni. 

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Brno, kultura, festival, Kolumbie, tanečník, Špilberk, Praha, Čechy pod Kosířem, Brněnský hrad, výstava, Petr Vít, María Moreno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival přiveze do Brna to nejlepší z Kolumbie nebo rytmy flamenca  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.