Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Brně odstartoval Maraton hudby, umělci hrají i v pokojíčcích na ulici

V Brně vypukl festival Maraton hudby, který bude bavit moravskou metropoli až do neděle. Při akcích se představí desítky umělců z Česka i z různých koutů světa. Celkem festival hudby nabídne přes 250 vystoupení různých žánrů.

Muzikanti vystoupí na třiceti místech, od pouličních scén v podobě malých pokojů až po velká koncertní pódia. Na nádvoří Místodržitelského paláce se dnes jako písničkář představí herec Tomáš Matonoha, v amfiteátru na Kraví hoře zazpívá Lenka Filipová a vystoupí i mnoho dalších umělců. „Kdo se bude o víkendu pohybovat v centru Brna, nemá prostě šanci hudbu minout,“​ sdělila manažerka festivalu Eliška Kratěnová.

Festival začal včera, kdy jezdeckou sochu markraběte Jošta na Moravském náměstí v Brně ozdobil růžový slon. Sloužil jako jedna z kulis představení Kaleidoscope pražského Cirku La Putyka, který zahájil přehlídku Maraton hudby a také divadelní festival Na prknech, dlažbě i trávě. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Eliška Kaňová

Štítky Maraton hudby Brno, síť kreativních měst, hudba, Brno, festival, Česko, Lenka Filipová, Tomáš Matonoha, Jošt Moravský, Cirk La Putyka, Místodržitelský palác, Kraví hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně odstartoval Maraton hudby, umělci hrají i v pokojíčcích na ulici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.