Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U Brněnské přehrady vznikne amfiteátr, umožní i promítání filmů

V prostředí Brněnské přehrady vyroste nový amfiteátr, který nabídne kulturní vyžití. Poskytne prostor pro schůzky dětských oddílů, cvičení i promítání filmů. Projektová dokumentace vyjde na 150 tisíc korun.

U Brněnské přehrady v oblasti U Sirky vznikne nový přírodní amfiteátr, který poslouží jako pódium i místo pro odpočinek. Projekt na Rakovci vzešel z iniciativy bystrcké radnice, jejíž  nápad podpořilo také město. „S projektem jsem přišel v dubnu letošního roku v rámci programu Dáme na vás, kde si získal podporu lidí,“ řekl Drbně bystrcký starosta Tomáš Kratochvíl (ČSSD).

Amfiteátr bude kopírovat přirozený sklon krajiny a vytvoří jej osmiřadá kaskádovitá plocha. Jednotlivé řady budou zatravněné a poskytnou místo pro slunění či k pořádání akcí, jako je cvičení nebo schůzky dětských kroužků. V dolní části amfiteátru vznikne také malé dřevěné pódium, koncerty se na něm podle Kratochvíla ale konat nebudou. 

„Největší akcí, která by se tam mohla odehrát, je například promítání kina. Amfiteátr bude ideálním místem spíše pro aktivity, jako je tradiční pasování na školáky,“ vysvětlil starosta. Projektová dokumentace bude podle odhadů stát 150 tisíc korun, navržená cena zhotovení jsou tři miliony. Při výstavbě nového amfiteátru by nemělo dojít ke snížení množství zeleně v krajině.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky přehrada, prygl, amfiteátr, Brněnská přehrada, Tomáš Kratochvíl, ČSSD, Rakovec, film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Brněnské přehrady vznikne amfiteátr, umožní i promítání filmů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.