Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kultura se probouzí. Brno nabízí šestnáct míst k pořádání akcí

Pořádání kulturních akcí a slavností v Brně zjednodušuje online systém, který nabízí konkrétní lokality, jež jsou pro organizaci vhodné. Díky webovým stránkám odpadají starosti s administrativou a zájemci uvidí všechny podmínky pohromadě.

Opětovnému probuzení kultury a veřejných akcí, které dovoluje postupné rozvolňování, napomáhá v Brně projekt Plug and Play. V městských částech Brno-střed, Brno-sever, Královo pole a Žabovřesky nabízí zjednodušenou administrativu povolování pořádání výstav nebo třeba slavností.

„Na webu se lidé dozvědí, jaká je technická vybavenost místa, jaké jsou podmínky pro pořádání akce a v kalendáři uvidí i obsazenost. V případě volného termínu si mohou místo rovnou zarezervovat online, odpadá tak nutnost návštěvy úřadu,“ shrnul radní pro oblast kultury Marek Fišer (PIRÁTI).

Na webu Plug and Play si mohou zájemci vybrat ze šestnáct lokací a zároveň naleznou kompletní informace k pořádání akcí. V případě komerčních událostí je ovšem třeba počítat také s dalšími formuláři, například kvůli záboru veřejného prostranství a poplatku za jeho využití. Žádost o organizaci události na dané lokalitě pak posoudí daná městská část.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TS-OLEjEK/Pixabay.com

Štítky akce, kultura, Brno, událost, plug and play, Brno-střed, Žabovřesky, Brno-sever

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kultura se probouzí. Brno nabízí šestnáct míst k pořádání akcí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.