Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Bronxu vypukne Ghettofest, nabídne městskou zvířecí hru 

Brněnský Bronx, jak se nazývá území okolo ulic Cejl, Bratislavská či Francouzská, oživí již podesáté Ghettofest. Letos se organizátoři rozhodli přizpůsobit pandemickým opatřením a vytvořili venkovní městskou hru V říši zvěře aneb Ghettofest jinak. Odpolední akce nabídne již tradičně výstavy s romskou tematikou, besedy a koncerty v okolí.

Desátý ročník Ghettofestu letos nabídne neobvyklý program. V sobotu si pořadatelé pro návštěvníky připravili tajemnou zvířecí hru pro děti i dospělé, která se odehrává nejen v ulicích Bratislavské a Francouzské, ale i v tamních podnicích. K festivalu se mimo jiné připojí také Muzeum romské kultury a bývalá káznice.

Po stopách zvěře 

Zájemci mohou vytvořit tří až pětičlenné týmy, ve kterých budou plnit kreativní úkoly na různých stanovištích. Mezi těmi je například Diecézní charita nebo pekařství. Zábavná aktivita se zaměřuje na tematiku živočichů, s jejichž maskami se letos lidé potkají několikrát. „Zvířata se budou v káznici ukazovat vícekrát, protože jsme letošní rok vyhlásili rokem zvěře. Ty stejné masky se potom objeví na festivalu Básníci v káznici a na divadelních představeních. Ghettofest je první vlaštovkou, která ho odstartovala,“ uvedla mluvčí festivalu Martina Čichoňová. 

Program přizpůsobili opatřením

V rámci festivalu se otevře i Muzeum romské kultury, ve kterém je mimo jiné ke navštívení výstava Příběh Romů, výtvarný workshop Předprázdninové letnění nebo beseda s romskými spisovateli. V káznici se mohou lidé těšit na večerní koncerty, kde vystoupí například Tom Oakland nebo skupina Hazafele. 

Pořadatelé festivalu se letos museli vypořádat s menším finančním rozpočtem. „Snažili jsme se vyhnout tomu, abychom museli festival zrušit ze dne na den. Proto je akce hlavně venku, kde si ohlídáme, aby na stanovištích bylo maximálně deset lidí," dodala Čichoňová. Program a registraci ke hře V říši zvěře najdou zájemci na webových stránkách Ghettofestu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ghettofest, brněnský bronx, Muzeum romské kultury, hra, Bronx, festival, Cejl, koncert, výstava, maska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bronxu vypukne Ghettofest, nabídne městskou zvířecí hru   |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.