Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Divadelní svět Brno startuje už od 20. května naživo v divadlech!

PR článek

Pořadatelům mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno se podařilo získat výjimku a otevřít divadla. Od 20. do 25. května 2021 se festival se sníženou kapacitou diváků uskuteční ve vybraných brněnských divadlech a zároveň poskytne záznamy původně připravované pro online verzi programu. 

Hlavním heslem celého festivalu je Nová perspektiva, která zároveň jako dramaturgická linka nabídne několik projektů, kterými chce spolu s diváky hledat odpovědi na otázky proměny divadelního prostředí u nás. Linka zahrnuje například přehled inscenací, které si české soubory během pandemie připravovaly do šuplíku, nebo speciální projekty českých divadel vzniklých v koprodukci s festivalem. Zahájením festivalu bude velký taneční happening s živou hudbou, fontánou a zmrzlinou na piazzettě před Janáčkovým divadlem.

Jedna část programu se vzhledem k situaci přesunula do online prostředí, kde diváci mohou najít nečekané „nové perspektivy“ – a snad vůbec poprvé si moci dopřát divadelní zážitek ke snídani, obědu, či jako půlnoční překvapení. Jedná se hlavně o žhavé zahraniční inscenace, nebo stream úspěšné Telefonní ústředny ve spolupráci s Cirk La Putyka a Jatka78.

Sledujte aktuální informace a připravovaný program na stránkách www.divadelnisvet.cz a buďte společně s festivalem Divadelní svět Brno součástí znovuzrození kultury u nás!

Ohodnoť článek

Štítky Divadelní svět, Brno, ND Brno, festival, Kultura, divadlo, Janáčkovo divadlo, Cirk La Putyka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelní svět Brno startuje už od 20. května naživo v divadlech!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.