Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vzlétne kosmická loď Crew Dragon, přímý přenos okomentuje odborník z Brna

O přímý přenos startu kosmické lodi Crew Dragon nepřijdou ani Brňané. Sledovat mohou komentované vysílání, během něhož je historií kosmonautiky provede odborník z Technického muzea v Brně.

Přímý přenos startu kosmické lodi Crew Dragon přinese veřejnosti brněnská hvězdárna ve spolupráci s Technickým muzeem v Brně. Komentované vysílání začne zítra v jedenáct hodin dopledne, plánovaný start lodi pak přijde v 12:11. 

Akce se odehraje v online prostředí a odborný komentář zajistí kurátor letectví a kosmonautiky Technického muzea v Brně Tomáš Přibyl. Tématem jeho přednášky nebude pouze start Crew Dragon „Endeavour“, zájemci se dozvědí také o tradici pilotované kosmonautiky, její současnosti i budoucnosti. 

Vysílání bude k vidění zdarma na YouTube kanále Hvězdárny a planetária Brno.

Do Crew Dragon zítra nasednou velitel Shane Kimbrough, američanka Megan McArthur, Japonec Akihiko Hošide a Francouz Thomas Pesquet. Posádka zamíří na Mezinárodní kosmickou stanici, na niž se dostanou den po startu. Ve vesmíru stráví zhruba půl roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Technické muzeum v Brně

Štítky kosmická, loď, crew, Dragon, hvězdárna, technické, muzeum, kosmická loď, přímý přenos, Brno, Technické muzeum v Brně, Tomáš Přibyl, Hvězdárna a planetárium Brno, Robert Kimbrough, Katherine Megan McArthurová, Akihiko Hošide

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vzlétne kosmická loď Crew Dragon, přímý přenos okomentuje odborník z Brna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.