Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Maminka, ta stála za mnou, říká​ ​Arnošt Goldflam. Vydává novou knihu

Na dětství či dospívání v Brně, a především pak na svou maminku vzpomíná dramatik, spisovatel a herec Arnošt Goldflam. Sbírku povídek nazvanou ​Hlavně o mamince​posílá na trh nakladatelství Větrné mlýny

„​S maminkou jsem se nikdy nepřel, ta stála za mnou. Moje žena Petra mi vždycky říkala, proč taky nenapíšu něco o mamince. Jenže já jsem si myslel, že nemám, o čem bych psal, poněvadž zemřela brzo, ještě jsem ani neměl po maturitě. Ale jak šel čas, chyběla mi maminka pořád stejně a pořád se mi vynořovaly nějaké vzpomínky a nedaly se zaplašit,​​“​ uvádí Goldflam.
Zobrazením chlapeckých let v židovské rodině navazuje na devět let starou knihu o svém otci neboli tatovi, jak se v Brně říká. Nové příběhy ​doprovodila ilustracemi Petra Goldflamová Štětinová, autorova žena, která ilustruje většinu jeho knížek.
Spisovatel připouští, že při psaní výrazně popustil uzdu fantazii. Skutečných událostí prý lidé najdou jen asi desetinu. ​Vzhledem k současným opatřením, kdy kamenná knihkupectví musí být uzavřena, lze knihu koupit online na stránkách nakladatelství.

Teď, když není co dělat, nakládáme knihy.

Zveřejnil(a) Větrné mlýny dne Středa 10. února 2021

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Větrné Mlýny

Štítky Arnošt Goldflam, Brno, Větrné mlýny, sbírka, kniha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maminka, ta stála za mnou, říká​ ​Arnošt Goldflam. Vydává novou knihu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.